AFP
NBA LIGA

LeBron James ostaje u Miamiju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2014. 10:55

Mnogo je upitnika otkako je Miami Heat potopljen u ovogodišnjem finalu NBA lige od San Antonio Spursa s 4-1. Najveći upitnik od svih je budućnost LeBrona Jamesa.

James je u Miami stigao na ljeto 2010. godine, a od tada je s floridskim klubom zaigrao u četiri uzastopna finala. Dva je puta poražen, a dva je puta stavljao prsten pobjednika na svoju ruku. Međutim, ovoga mu ljeta istječe ugovor i ima opciju prelaska u bilo koji drugi klub. Hoće li iskoristi tu opciju? Amerikanci vjeruju da neće.

James će, pretpostavlja se, potpisati novi ugovor s momčadi, ali ne petogodišnji koji će mu vjerojatno nuditi, već dvogodišnji ili trogodišnji s opcijom odlaska nakon dvije godine. Razlog? Ambicioznost momčadi.

Nakon nedavno završenog NBA finala jasno je da Miamiju u usporedbi sa San Antonijem nedostaje kvaliteta i talent. Chris Bosh i Dwyane Wade kao da se nisu ni pojavili u finalu (osim u drugoj utakmici), dok ostatak momčadi nije dorastao sastavu poput San Antonija.

James si zasigurno ne želi priuštiti novu sezonu kao jednu od onih iz Clevelanda 2007. godine, kada je praktički samostalno odveo momčad u veliki finale, da bi ga potom ovaj isti San Antonio pomeo s 4-0!

Amerikanci stoga vjeruju da će James ostati, ali da će klubu dati dvije sezone da oko njega oforme momčad, odnosno igrače koji će kandidirati za naslov prvaka. Ukoliko se to ne dogodi, James će se ili vratiti u Cleveland ili zaigrati za neki drugi klub koji će mu omogućiti borbu za naslov prvaka NBA lige.

Linker
22. rujan 2024 20:30