AFP
NBA DOIGRAVANJE

LeBron James i društvo iz Clevelanda pobjedom protiv Chicaga stigli do finala Istoka

'Sve ću učiniti za svoju momčad i za svoje suigrače. Želim da ovi dečki osjete ovaj trenutak. Zbog ovoga sam se vratio ovdje' - rekao je James nakon utakmice
Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2015. 10:45

Košarkaši Cleveland Cavaliersa svladali su u gostima Chicago Bullse sa 94-73, te su se sa 4-2 u pobjedama plasirali u finale Istočne konferencije NBA lige.

Kod Clevelanda LeBron James je upisao 15 poena, 11 asistencija i 9 skokova. Matthew Dellavedova je postigao 19 koševa, a Tristan Thompson 13 poena i 17 skokova.

Ekipu Chicaga predvodio je Jimmy Butler sa 20 koševa, a Derrick Rose je ubacio 14 poena.

Cleveland će u finalu Istoka igrati protiv boljeg iz dvoboja Atlante i Washingtona, a Atlanta vodi sa 3-2 u pobjedama. No, Cavaliersi bi mogli biti znatno oslabljeni, jer im se u drugoj četvrtini ozlijedio playmaker Kyrie Irving. Još u prvom krugu doigravanja Cleveland je zbog ozljede ostao bez još jednog važnog igrača, Kevina Lovea.

Nakon što je svoj talent odnio "južno" i četiri godine zaredom s Miamijem dolazio najmanje do finala Istočne konferencije, LeBron James je u prvoj povratničkoj sezoni u Clevelandu nastavio niz i momčad mučenu ozljedama doveo do borbe za veliki NBA finale.

- Sve ću učiniti za svoju momčad i za svoje suigrače. Želim da ovi dečki osjete ovaj trenutak. Zbog ovoga sam se vratio ovdje. Imam četvoricu momaka koji nikad nisu igrali u doigravanju, a imaju ogromnu ulogu u ovoj momčadi. Malo sam iznenađen kako svi dobro reagiraju, iako im je ovo prvo iskustvo u doigravanju. No, rade naporno svaki dan da bi bili odlični i pripremaju se na pravi način - rekao je James nakon što je Cleveland porazio Chicago Bullse u njihovom United Centeru i s 4-2 slavio u polufinalnoj seriji Istočne konferencije.

Nema sumnje da će u šestoj utakmici serije između Atlante i Washingtona navijati za Wizardse, kako bi njegovi ozlijeđeni igrači dobili što više prostora za oporavak. To se, prije svih, odnosi na Irvinga i Thompsona, ali i na Jamesa koji je u šestoj utakmici kod jednog nezgodnog pokreta osjetio bolove u leđima. Serija Washingtona i Atlante može završiti već u noći s petka na subotu, ako Hawksi slave u glavnom gradu SAD-a.

Kao što je Cleveland dospio do finala Istoka prvi put od 2009. godine, tako su i LA Clippersi prvi put u svojoj povijesti mogli izboriti mjesto u finalu Zapadne konferencije. Kad je Chris Paul (31 poen, 11 asistencija) položio za vodstvo domaćih 89-70 u završnici treće četvrtine, navijači Clippersa koji su do vrha napunili Staples Center započeli su slavlje. Prerano. Do kraja utakmice njihovi su miljenici u 14 i pol minuta primili 49 koševa, a postigli samo 18 pa su Houston Rocketsi pobjedom 119-107 izjednačili rezultat u seriji na 3-3 i izborili sedmu utakmicu na svom terenu.

Linker
22. rujan 2024 04:08