ŠIRI POPIS ZA SP

Lafayette i Draper na Repešinom popisu: 'Letvica je opet visoko postavljena'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 26. lipanj 2014. 18:29

Jasmin Repeša pričekat će još tjedan dana prije nego što objavi uži popis igrača (vjerojatno 18) s kojima će 20. srpnja krenuti u pripreme za Svjetsko košarkaško prvenstvo (30. kolovoza - 14. rujna).

Među 24 sa šireg popisa kandidata za Španjolsku su svi koji su lani bili četvrti u Europi te 19-godišnji nebrušeni dragulj Mario Hezonja, sve bolji centar Leon Radošević (muči ga gležanj), prošlog ljeta ozlijeđeni Luka Babić i Rok Stipčević, novi američki playmaker Oliver Lafayette...

- Lafayette bez problema može odigrati 20 minuta, više nego lani Didi, no Draper se već uklopio u reprezentaciju i njegova kombinacija s Rokom (Ukić) se potvrdila. Postoji mogućnost da obojicu pozovemo na pripreme, ali nećemo forsirati - priča Repeša koji se nada da su se Draperove tetive oporavile tijekom višemjesečne stanke zbog ozljede ruke.

- Treba vidjeti i Rokovo stanje nakon što se odmori. Za njega, Tomića (sinoć igrao četvrtu utakmicu finala španjolske lige), Bogdanovića i Žorića mi je najvažnije da se osvježe i oporave od klupskih napora.

Njih četvorica bi mogli propustiti uvodni dio priprema u Svetom Martinu na Muri, ali bi u isto vrijeme radili po posebnom programu. Što se tiče Šarića, Repeša je zadovoljan što ostaje u Europi još neko vrijeme.

- Spreman je za NBA, ali savjetovao sam pravi euroligaški projekt jer bi bilo loše kada bi zbog lova na rezultat prvu godinu presjedio na klupi ili igrao D-ligu. Istog trena bih podržao odlazak kada bih znao da će doći u ruke Greggu Popovichu uz određene garancije.

Košarkaši su prošlog ljeta probudili “uspavanu ljepoticu”. Na Mundijalu se očekuje nastavak renesanse...

- Neću reći polufinale ili finale, ali letvicu sam visoko postavio. Bilo bi dobro kada bismo u ranoj fazi eliminacijskih utakmica izbjegli Španjolce, posebno jer su domaćini, ali jako bih volio da se ponovno sastanemo s njima, kada će biti pod velikim pritiskom. I protiv njih imamo šanse.

Hrvatska je u skupini B s Argentinom, Grčkom, Portorikom, Senegalom i Filipinima. Četiri najbolja će iz Seville preseliti u Madrid u kojem kreće nokaut-faza

Linker
17. rujan 2024 03:42