Nikola Vilic / CROPIX
PRIVATIZACIJA ŽUTIH

Krenula prodaja dionica Splita: 'Ujedinimo se i izvucimo klub iz teške situacije'

Poznata je situacija na Gripama. Igrači i treneri prihvatili su da igraju bez plaće do preoblikovanja, radna zajednica također
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 29. studeni 2012. 14:31

Najvažnija faza pretvorbe KK Split upravo je započela i trajat će do 20. prosinca, a u tom razdoblju svi zainteresirani mogu kupiti dionicu “žutih” po cijeni od 250 kuna.

Sve ovo dosad bilo je samo zagrijavanje, dionice su mogli kupovati samo članovi i kupilo ih je njih 40-ak, a sad počinje “slobodna prodaja”, koja je označena kao ključni dio ove priče.

Rade bez plaće

- Apeliram na sve koji su barem na trenutak bili djelić ovog kluba. Trebamo se svi ujediniti i kupiti barem jednu dionicu za preoblikovanje kluba. Jedino tako složni možemo očekivati da će nam se priključiti i ostali, izjavio je predsjednik kluba Ilija Naletilić.

Poznata je situacija na Gripama. Igrači i treneri prihvatili su da igraju bez plaće do preoblikovanja, radna zajednica također.

Računaju na milijun eura

Situacija u društvu je teška i zbog toga su u klubu oprezni. Split treba oko milijun eura za realizaciju pretvorbe. Dio dionica upisat će se na račun otpisa dugovanja, a tu ima bivših igrača (Poljak, Čizmić i drugi), bivših dužnosnika (Rađa), firmi (Cestar, Slobodna Dalmacija), a računa se s iznosom od oko dva milijuna kuna.

Linker
24. rujan 2024 17:41