Goran Mehkek / CROPIX
DRAMA U HKS-u

Košarkaša reprezentacija bez izbornika, popisa igrača, plana priprema...

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 26. travanj 2013. 14:55

Za detaljnije informacije o hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji koja će se u rujnu u Sloveniji boriti za europsku medalju i tražiti vizu za Svjetsko prvenstvo i dalje ćemo morati čekati na završetak Unicajine sezone.

Glavni tajnik Željko Drakšić, kojem HKS stalno baca vrući krumpir u obliku komunikacije s javnosti, na izravno pitanje se “je li Jasmin Repeša sto posto hrvatski izbornik na Eurobasketu?” samo nasmijao...

Nitko nije otkazao

- Ne bih sada o tome, bit će uskoro prilika da o tome razgovaramo.

Slično smo čuli i nakon pitanja je li još netko osim Zorana Planinića otkazao nastup u reprezentaciji...

- Meni nije otkazao. Koliko znam, još ne postoji popis niti su poslani pozivi da bi ih netko mogao odbiti.

Velom tajne obavijen je i plan i program seniorske reprezentacije. Navodno je u planu i prijateljska utakmica s atraktivnim suparnikom na hrvatskom tlu.

- Pripremat će se od Dubrovnika do Međimurja, o ostalom ćemo kasnije.

Nije Drakšić kriv, HKS jednostavno funkcionira na takav način.

Zanimanje za ulaznice

No, kada su već podaci o seniorskoj reprezentaciji obilježeni pečatom “top secret”, savezu se može upisati plus oko brige za navijače reprezentacije. U suradnji sa službenom agencijom Eurobasketa Palma Travel, pripremljeni su jednodnevni, trodnevni i šesterodnevni aranžmani koji uključuju i ulaznicu za utakmice hrvatske reprezentacije u Celju i, budu li uspješni, u Ljubljani. To je zasad jedini način za nabavku ulaznica za utakmice Hrvatske u prvom dijelu natjecanja. U sustavu Eventima u prodaji su jedino ulaznice za drugu fazu Eurobasketa te završnicu u Ljubljani.

- Osjetili smo da se dio naših navijača aktivno zanima za odlazak u Sloveniju. Iz zadarskog Tornada su nas nekoliko puta kontaktirali - naglasio je Drakšić.

Najteže će se doći do ulaznica za utakmicu Slovenija - Hrvatska koja se u Celju igra u nedjelju, 8. rujna (21 sat), a veliko je zanimanje i za dvoboj protiv aktualnog prvaka Španjolske u srijedu, 4. rujna (17.45). Preko Palma Travela koji je na prošli EP odveo 1500 slovenskih navijača, a na SP u Istanbulu 3500 (od ukupno 5500), mogu se kupiti i paketi za završni dio turnira, neovisno o rezultatu Hrvatske.

Linker
25. rujan 2024 03:39