TOMISLAV KRISTO/CROPIX
STIGLA JE POTVRDA

Službeno: Damir Mulaomerović izabran za novog izbornika reprezentacije Hrvatske

Novoizabrani izbornik je bivši HR reprezentativac te bivši izbornik reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova
Piše: SN/HKSObjavljeno: 24. siječanj 2022. 12:25

Tijekom proteklog vikenda je održana elektronička sjednica Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza na kojoj je g. Damir Mulaomerović imenovan za izbornika Muške seniorske reprezentacije, javlja službena stranica HKS-a.

Podsjetimo, prošlog su tjedna g. Veljko Mršić i Hrvatski košarkaški savez sporazumno prekinuli suradnju, a g. Damir Mulaomerović bio je dio stručnog stožera reprezentacije te usko surađivao sa sada već bivšim izbornikom.

Novoizabrani izbornik je bivši hrvatski reprezentativac i bivši izbornik reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova, a hrvatskoj se reprezentaciji pridružio u svojstvu pomoćnog trenera u veljači 2020., uoči prvog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U svojem podužem košarkaškom životopisu ima osvojenu Euroligu u sezoni 2001/02 s Panathinaikosom, igrao je i u PAOK-u, Olympiacosu, Bologni, Efes Pilsenu, Real Madridu. Iz tuzlanske Slobode je devedesetih došao u Cibonu i strelovito uzletio dalje, završivši igračku karijeru ponovno u jednom zagrebačkom klubu: KK Zagrebu. Trenersku je karijeru započeo slično kao i igračku: najprije se okušao u Slobodi pa zatim u Ciboni. Danas je trener Cedevite Junior.

Povodom imenovanja Damira Mulaomerovića za izbornika hrvatske reprezentacije, u utorak, 25. siječnja, održat će se konferencija za medije, javlja HKS.

Linker
16. travanj 2024 10:05