Damir Mulaomerović

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PREDSTAVLJANJE U ZAGREBU

Hrvatski košarkaši i službeno dobili novog izbornika, poznato gdje će se igrati jedna od ključnih utakmica

Ogled protiv Švedske dobio je logično mjesto odigravanja zbog manje transfera.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 25. siječanj 2022. 15:30

Predstavljanje Damira Mulaomerovića, 14. izbornika u povijesti Hrvatske došla je pozdraviti i vrhuška HKS-a. Nedostajao je jedino Dino Rađa, ali kako je i predsjednik Stručnog savjeta aktivno sudjelovao u dogovoru oko novog izbornika, ne treba sumnjati kako i on u izborniku vidi dobro rješenje.

Stojko Vranković, predsjednik Saveza je tako kazao:

- Čestitam Mulaomeroviću, ali mu se u isto vrijeme i zahvaljujem što je pristao biti izbornikom u situaciji koja nije niti malo lagana. Rezultatski stojimo slabo, ali poznavajući Damira kao igrača i trenera, ali prije svega kao čovjeka, poznavajući njegov karakter sasvim sam siguran da će napraviti sve što je u njegovoj moći da stvari krenu nabolje.

Slično je zborio i Nikola Rukavina, dopredsjednik HKS-a.

- I Damiru i cijelom Savezu želim puno uspjeha i vjerujem da je ovo početak povratka na nešto uspješnije staze.

Joke Vranković, glavni tajnik Saveza je otkrio i nekoliko proceduralnih detalja oko nove suradnje.

- Savez je inzistirao da ima profesionalca na poziciji izbornika, no s obzirom na novonastale okolnosti morali smo poštovati zatečeno stanje, pa će Damir nastaviti posao trenera Cedevite Junior uz funkciju izbornika reprezentacije. Uostalom, bilo je tako i tijekom protekle sezone, kad smo izašli ususret Zadru kojemu je na klupi bio Veljko Mršić, ujedno i izbornik tada. Prva utakmica protiv Švedske igrat će se u Zagrebu. S obzirom na kasniji odlazak u Švedsku, ali i dolazak igrača to je prednost zbog najmanje potrošenog vremena u transferima.

Linker
20. svibanj 2022 15:00