AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
ŠTO NAM SLIJEDI?

Hrvatska je epskim rušenjem Slovenije napravila ogromnu stvar, a evo što nas sada čeka na putu do Pariza

Pobjeda u idućem susretu garantirala bi hrvatskim košarkašima prvo mjesto u skupini bez obzira na sve
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 02. srpanj 2024. 22:22

Hrvatska je u prvom kolu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre neočekivano razbila Sloveniju rezultatom 108:92. Izabranici Josipa Sesara ovime su napravili veliki korak prema Parizu, ali ih do tamo i dalje čeka daleki put.

Hrvatsku prvo već sutra u 16:30 čeka susret protiv Novog Zelanda. Iako je to "na papiru" puno lakši protivnik od Slovenije, nipošto ga se ne smije podcijeniti. Pobjeda u tom susretu garantirala bi hrvatskim košarkašima prvo mjesto u skupini bez obzira na susret Slovenije i Novog Zelanda.

Eventualni poraz ih vrlo vjerojatno neće koštati prolaska skupine, ali bi mogao značiti ostanak bez prvog mjesta. S obzirom na to da je teško očekivati da Novi Zeland dobije i Sloveniju stvorio bi se trokut između tri ekipe i tu bi o plasmanu odlučivala koš razlika.

U slučaju očekivanog ishoda i pobjede u tom susretu, Hrvatska će u polufinalu igrati protiv drugoplasiranog iz skupine C2. Tamo su uz domaćina Grčku, Egipat i Dominikanska Republika. Tu je apsolutni favorit za prvo mjesto Grčka, dok je Dominikanska Republika pobjedom protiv Egipta praktički osigurala drugo mjesto.

Kada bi Grčka opravdala ulogu favorita, Hrvatska bi u polufinalu igrala protiv Dominikanske Republike. U taj susret bi Hrvatska ušla kao favorit i imala bi lakši put do finala. Tada bi se u drugom polufinalu sastali Grčka i Slovenija, odnosno Giannis Antetokounmpo i Luka Dončić.

Polufinala su na rasporedu 6. srpnja, dok je potencijalno finale dan kasnije. Hrvatska si je ovom pobjedom otvorila put prema Parizu te bi joj do kraja turnira jedini "teži" protivnik trebao biti u finalu. No, treba ići utakmicu po utakmicu.

Linker
02. srpanj 2024 23:32