Damir Krajač/CROPIX
HRVATSKA - KOŠARKA

Zadar dočekuje Split bez pojačanja, rezultatski pobjeda nikome ništa ne znači

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 02. ožujak 2012. 11:35

Po četiri utakmice su ostale jednima i drugima do kraja A-1 lige, plasman u Ligu za prvaka nije upitan, do kraja je ovo samo odrađivanje posla i što bolja priprema za borbu s 'velikim dečkima'.

Zadar je prošli tjedan u susjednom Šibeniku upisao 4. poraz, iako je igrao dosta dobro, vodio na odmoru, ali presudio je samo jedan čovjek, play domaćina Roland Ross, koji je za sve Zadrane izgledao kao druga dimenzija, mada je prije susreta trener Pipan odlučno poručio 'igrat će dobro koliko mu dopustimo'.

- Ross je odigrao stvarno fenomenalno, imali smo velikih problema s branjenjem njegova picka s Josipovićem - rekao je centar i kapetan momčadi Ive Ivanov.

- Ross nam je na kraju presudio, i naši promašaji s linije bacanja.

Koliko je Ross dobro odigrao reći će i valorizacija od 48, a on i Josipović su imali 68, za dva indeksna boda više od cijelog Šibenika (66), jer je dosta igrača bilo u minusu.

- Zbog samopouzdanja, daljnjeg rada i zbog nas samih i Uprave, treba nam pobjeda protiv Splita. Prekinuli smo niz od osam pobjeda, ali ako dobijemo Split zadržat ćemo prvo mjesto i opet se malo dići. Želimo A-1 ligu do kraja odraditi kako treba.

Zadrani su krenuli aktivno i na tržište, prije nekoliko dana poručili kako dovode centra i playa, a do nisu prazne riječi, jučer je stigla potvrda i potpisi ugovora s DeWayneom Reedom (24), play, koji dolazi sa Cipra u čijoj ligi je bio jedan od vodećih razigravača. Centar je pak 28-godišnji Nigerijac Kuso, koji je igrao u Ukrajini, Koreji...

Oni će biti u Zadru sljedeći tjedan, pridružit će se timu nakon što se vrati s gostovanja iz Dubrovnika, a može se očekivati njihov debi u zadnjem kolu A-1 lige protiv Sonika. Zadar želi u Ligi za prvaka izboriti povratak u ABA ligu.

- Poraz u Splitu je bio jedini preko 10 razlike, što dovoljno govori kako smo igrali. Zato sada moramo pokazati pravo lice - reći će centar Ivica Radić.

- Moramo bolje braniti 'pick and roll' i čuvati njihove bekove i centre. Moramo odigrati čvrstu obranu, zaustaviti ključne igrače, ne dopustiti im da se razigraju, a onda će nam sigurno biti lakše i u napadu.

U Šibeniku nije bio u petorci, ali se vratio u momčad prvi igrač, Goran Vrbanc, nakon problema s gležnjem, zbog čega je propustio i Final Four Kupa. Sada se očekuje njegov daleko veći doprinos, jer je na Baldekinu ostao na 11 poena u samo 13 minuta, te izgubio šest lopti.

- Više od pola momčadi je imalo nekakvih poblema s ozljedama, ali nadam se da je sve to iza nas. Svi normalno treniramo, mislim da ćemo svi biti spremni za Split.

Splićani su bili slobodni u prošlom kolu, nakon što su Alkar dobili 18 razlike u prvom susretu Nikole Vujčića. A koliko će Vujo značiti momčadi pokazala je i ta prva utakmica gdje je bio na granici triple-doublea (14p, 5/9 iz igre, 11s, 7a). Čak 35 minuta na parketu pokazuje da je dovoljno spreman.

- Iskreno, imao sam snage za 15-ak minuta, ostatak sam preživljavao. Asistencije su plod toga što već dugo treniram s ovim igračima, dobro se razumijemo, posebno sa Sobinom - skromno je pričao Vujčić.

Bila je utakmica s puno oscilacija, Splićani su odmah poveli 15-ak razlike, Alkar se serijom trica vratio, ali onda na kraju opet domaćih riješava stvari.

Danas pak slijedi daleko teži ispit.

- Mislim da smo u posljednjih 15 dana dosta podigli igru i da smo se izvukli iz crne rupe - kaže kapetan Josip Sobin.

- Vjerujem da je pobjeda protiv Alkara početak pozitivnog niza i da ćemo nastaviti u Zadru. Ovdje smo ih dobili, ali to ništa ne znači. Očekujem puno agresivnije Zadrane.

Sobin je istaknuo da bez obzira što susret nema važnost očekuje veliku borbu jer 'Zadrani će se željeti revanširati za poraz'.

- Ne smijemo im dozvoliti da nas pritiskaju na svim pozicijama, treba im odgovoriti istom mjerom, odigrati angažirano i agresivno.

Trener Nikša Bavčević pak stavlja naglasak na ritam i tempo utakmice, svjestan da s Vujčićem ne može upustiti se u natrčavanje.

- U svakom slučaju, ne možemo ući u otvorenu utakmicu. Moramo utakmicu 'zatvoriti', odigrati kontrolirano, uz jaku obranu, i u tom slučaju imamo šanse.

Rezultatski pobjeda nikome ništa ne znači, ali Bavčević je siguran kako 'sve naše utakmice uvijek imaju poseban naboj'.

Kakav će biti na ovom Dalmatinskom derbiju, možete provjeriti i na SportKlubu.

Linker
25. rujan 2024 01:26