AFP
HOĆE GA DIVAC

Zaboravljeni Hrvat: Veliko iznenađenje čiji su šut Amerikanci nazvali savršenim

Sin bivšeg košarkaša Ivice Dukana prosječno je na parketu proveo 15,9 minuta, imao prosjek od 4,7 koševa, 2,6 skokova i 0,6 asistencija po utakmici
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. srpanj 2015. 12:21

Duje Dukan mogao bi zaigrati za Sacramento Kingse, mladi hrvatski košarkaš oduševio je na Ljetnoj NBA ligi, nazivaju ga najvećim iznenađenjem, te tvrde kako je na korak od potpisa ugovora s klubom u čijoj upravi sjedi Vlade Divac, piše Slobodna Dalmacija.

U četiri od pet utakmica Ljetne NBA lige postigao je više od deset koševa, a američki mediji njegov šut nazivaju savršenim. Dukan je sveučilišnu karijeru proveo u Wisconsinu, prošle sezone je igrao NCAA finale protiv Dukea.

Sin bivšeg košarkaša Ivice Dukana prosječno je na parketu proveo 15,9 minuta, imao prosjek od 4,7 koševa, 2,6 skokova i 0,6 asistencija po utakmici.

Hrvatski izbornik Velimir Perasović pozvao ga je na širi popis za pripreme za Eurobasket u rujnu, a ako potpiše za Sacramento postat će četvrti Hrvat koji će naredene sezone igrati u NBA ligi. Tamo su već Bojan Bogdanović, Damjan Rudež i Marijo Hezonja.

Linker
22. rujan 2024 06:46