NBA TRADE

World Peace najbliže Clippersima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. srpanj 2013. 12:47

Mettu World Peacea traži polovica lige, najbliže Clippersima

Metta World Peace, 33-godišnji košarkaš Los Angeles Lakersa, ranije poznat kao Ron Artest, slobodan je igrač i sada već bivši član ugledne momčadi sa Zapadne obale...

Lakersi su odlučili iskoristiti amnestivnu klauzulu u ugovoru, te su zahvalilu World Peaceu. I dalje su Lakersi dužni isplatiti World Peaceu 7.7 milijuna američkih dolara za iduću sezonu, ali su i sačuvali 14 milijuna.

Od 2009. godine je Metta član Lakersa, bio je godinu dana kasnije i NBA prvak s tim klubom, a nakon što je saznao kako mu je dosadašnji klub rekao "hvala", Metta World Peace po svom Twitter-profilu zabavlja komentarima vezanima za svoju budućnost. Govorio je da odlazi u Kinu kod Yao Minga, da se ostavlja košarke, da počinje igrati hokej za Los Angeles Kingse...

No, činjenica je da polovica lige želi dobiti i dalje sjajnog obrambenog košarkaša koji je i dalje itekako koristan na parket. Zato nije čudno da su se sve momčadi koje love NBA naslov spominjale u njegovom kontekstu (Miami, New York, Chicago, Indiana, Oklahoma City i San Antonio).

No, po pisanju USA Todayja trenutačno se kao najrealnija opcija čini ostanak u Los Angelesu i igranje za Clipperse iduće sezone.

Teague ostaje u Atlanti, Milwaukee uzeo Maya, San Antonio Splittera

Odlični 25-godišnji košarkaš Atlanta Hawksa na poziciji "jedinice", Jeff Teague, nastavit će NBA karijeru u dosadašnjem klubu, koji ga je draftao 2009. godine.

Premda je izrazio jasnu želju za napuštanjem kluba iz Georgije, te je potom dobio atraktivnu ponudu Milwaukee Bucksa (32 milijuna dolara za četiri sezone), Teague će ostati u Hawksima jer je klub odlučio parirati ponudi Bucksa, dakle ponuditi iste uvjete, čime je aktivirao svoje pravo prvokupa.

Vijest je potvrdio predsjednik košarkaških operacija i generalni menadžer kluba Danny Ferry.

Teague je prošle sezone za Hawkse ubacivao 14.6 koševa uz 7.2 asistencije po utakmici.

Kako nisu uspjeli dovesto Teaguea, a pošto su izgubili (Dallas) najveću zvijezdu Montu Ellisa, Bucksi su rupu popunili dovevši u svoje redove O. J. Maya (25), beka-šutera koji je bio treći izbor drafta 2008. godine. U subotu je objavljeno da su mu dali trogodišnji ugovor vrijedan 24 milijuna eura. Lani je za Dallas Maverickse Mayo ubacivao prosječno 15.3 koša.

Nakon najbolje sezone u karijeri (10.3 koša, 6.4 skoka i 1.6 asistencija po utakmici) San Antonio Spursi odlučili su dugogodišnjim ugovorom vezati svog 28-godišnjega brazilskog centra Tiaga Splittera. Premda teksaški klub, lanjski doprvak NBA lige, nije objavio uvjete ugovora, pretpostavlja se da je suradnja vrijedna 36 milijuna dolara koje će Splitter dobiti kroz četiri godine.

Od ostalih transferskih vijesti iz NBA lige vrijedi izdvojiti da su Sacramento Kingsi potpisali brucoški ugovor sa svojim 20-godišnjim bekom-šuterom Benom McLemoreom, kojeg su ovog ljeta birali na draftu sedmog po redu, dok su Minnesota Timberwolvesi brucosškim ugovorima vezali svoja dva ovogodišnja izbora na draftu: 20-godišnjeg atletski impresivnog beka/nisko krilo Shabazza Muhammada (14. pick), te 23-godišnjeg centra Gorgui Dienga, lani NCAA prvaka s Louisvilleom.

Linker
23. rujan 2024 05:28