NAJVEĆI SVIH VREMENA

Vrijeme prolazi, ali legenda o 'Mozartu' živjet će zauvijek: Sretan rođendan Dražene!

Piše: Davor TrutinObjavljeno: 22. listopad 2015. 10:29

Danas, 22. listopada, da je živ, Dražen Petrović imao bi 51 godinu. U njegovu rodnom Šibeniku obilježit će se ta godišnjica svojevrsnim otvaranjem i završetkom novouređenog trga u Šibeniku koji nosi ime košarkaškog Mozarta.

Prostor u središtu grada, nedaleko dvorane na Baldekinu, na trgu koji Šibenčani kolokvijalno nazivaju Trg banaka, dugi niz godina vapi za obnovom. Otkako nosi ime legendarnog košarkaša, stalni su bili vapaji i zahtjevi građana da taj prostor, koji je godinama bio devastiran, obnovom dobije važnost koja mu pripada. Nakon tromjesečnih radova trg je napokon uređen, popločan, na njemu dominira instalacija koja simbolizira narančastu košarkašku loptu.

Na dan rođenja (zanimljivo, i te 1964. godine 22. listopada također je bio baš četvrtak) najvećeg košarkaša u Hrvata njegovi sugrađani prisjetit će ga se prigodnim događajima.

Svečanost započinje u 10.30 sati obilaskom Spomen-sobe i Draženova koša u Preradovićevoj ulici, odakle će djeca, polaznici šibenskih vrtića i sportskih klubova, predstavnici Grada i svi građani koji žele odati počast Draženu krenuti prema spomeniku Dražena Petrovića na Baldekinu, gdje će biti položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

“Put Dražena Petrovića” obuhvatit će i obilazak sportske dvorane na Baldekinu, gdje je Dražen započeo svoju grandioznu karijeru, a nešto prije 12 sati planiran je dolazak na Trg Dražena Petrovića, gdje će biti otkriven odljev njegovih tenisica.

Biserka Petrović ustupila je Gradu Šibeniku par tenisica koje je njezin sin nosio dok je još igrao za Šibenku. Šibenski kipar Aleksandar Guberina napravio je kalupe za tenisice koje je izlio u bronci.

Svi koji budu u četvrtak u Šibeniku i svi njegovi sugrađani moći će tako se još jednom nakloniti velikom hrvatskom sportašu.

Linker
22. rujan 2024 00:49