Croatia's Luksa Andric, left, fouls USA's Rudy Gay during the preliminary round of the World Basketball Championship, Saturday, Aug. 28, 2010, in Istanbul, Turkey. (AP Photo/Mark J. Terrill)
 AP
IZVUKLI POUKU

Vranković: Ljudi, pa igrali smo protiv SAD-a, a sa ovakvim šutom nismo mogli bolje proći

Mi smo pokušali sve kako bismo se što duže držali "živi" u ovoj utakmici, ali činjenica je samo jedna, za nas SP počinje od današnje utakmice s Iranom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2010. 13:00

Da, znam, svi će sjećati, svi koji s gledali, da smo u 9. minuti vodili 19:18. Na žalost, to je ukupno sve što bismo mogli zapamtiti iz ove utakmice jer ona je ubrzo nakon toga postala dosadna i surovo izvjesna, pogotovo ako ste na strani onih koji su gubili. A čudo se nije dogodilo, gubila je Hrvatska.

- U prvoj četvrtini pokazali smo samo djelić od onoga što želimo. Igrali smo kako bismo trebali, međutim, kad smo ušli u rotacije, to se osjetilo u rezultatu - objasnit će kasnije Joke Vranković.

Jesu li mu trebale rotacije?

- Jesu, druga je četvrtina idealna za njih, a vi znate da je Ukić pauzirao zbog ozljede, Tomas me tražio izmjenu. Tu su se Amerikanci odvojili i povratka više nije bilo.

Je li vidio išta pozitivno u našoj igri?

- Morali smo više trčati, samo na segmente smo to dobro radili u prvoj četvrtini. No, igrali smo, ljudi, protiv SAD-a. I imali smo loš šut, kako za tri poena, tako i s crte slobodnih bacanja, a bez toga, iako smo držali kontrolu skoka, što je pozitivno sa SAD-om, nismo mogli bolje proći.

Onda je uzeo zrak, pa kazao konačnu istinu.

- Mi smo pokušali sve kako bismo se što duže držali “živi” u ovoj utakmici, ali činjenica je samo jedna, za nas SP počinje od današnje utakmice s Iranom. To je ona koju moramo dobiti.

Mike Krzyzewski govorio je i dalje samo pohvalno o Hrvatskoj.

- Mi smo jako poštovali Hrvatsku i prije utakmice. Govorio sam da ima dobru vanjsku liniju i visoke momke, više od nas. Dobili smo jednu dobru momčad, kao što ćemo već danas igrati sa Slovenijom, također dobrom momčadi. Idemo korak po korak.

Linker
07. listopad 2024 04:19