Nina Đurđević / Cropix
SKROMNI VLADE

Vlade Divac poručio svojim sportašima: Želim barem 10 medalja u Londonu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2012. 14:21

Predsjednik Srpskog olimpijskog odbora Vlade Divac najavio je da od srpskih sportaša u Londonu očekuje osvajanje najmanje 10 odličja.

U odnosnu na Peking 2008. godine kada je Srbija imala 95 olimpijaca na Igre u Londonu putuje 115 sportaša, a vrlo optimističan u očekivanjima od njihovih nastupa je predsjednik tamošnjeg Olimpijskog odbora, proslavljeni bivši košarkaš Vlade Divac.

- U deset sportova imamo sportaše koji su rangirani među prva četiri i tu je realno priželjkivati medalju. Kada bih bio nerealan, ja bih najviše volio da svaki od naših 115 olimpijaca osvoji medalju, ali znam da je to nemoguće. Realno, svaka medalja je uspjeh - izjavio je Divac za srpske medije u Beogradu.

Sportska javnost u Srbiji procjenjuje da bi medalje trebale biti zagarantirane u tenisu (Novak Đoković u singlu i par Zimonjić - Tipsarević), zatim u muškom vaterpolu, te plivanju (Milorad Čavić). Standardno se očekuje medalja u streljaštvu gdje imaju neke od ponajboljih svjetskih natjecatelja, zatim su tu muška i ženska odbojkaška reprezentacija, veslači, rukometaši i taekwondo.

Na posljednjim Igrama u Pekingu Srbija je osvojila samo tri olimpijska odličja, pa su Divčeve najave uistinu vrlo optimistične.

Linker
18. rujan 2024 23:37