Džanan Musa i Gabriel Deck

 OSCAR DEL POZO Afp
TRI PLUS JEDAN

VIDEO: Senzacija u Španjolskoj, Real u zadnjim sekundama šokiran potezom kakav se rijetko viđa

U porazu Reala nije sudjelovao Mario Hezonja, koji zbog bolesti nije odigrao niti utakmicu Superkupa
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2024. 22:48

Prvo kolo španjolske ACB lige donijelo je spektakl. Svojevrsno čudo. Premijeru u elitnom rangu tamošnje košarke doživjela je Básquet Coruña, koja je prošle sezone izborila promociju u najviši razred, a na čiji je parket stigao moćni, višestruko bogatiji Real Madrid.

Međutim, sport je još jednom pokazao da nije sve u novcu. Domaćin je slavio 86:85, a do trijumfa su došli na nezaboravan način. Naime, Kraljevi su imali tri poena prednosti sve do posljednjih sekundi. Bilo je 82:85, lopta je stigla do Yunija Barruete, koji je pogodio tricu, i to iz vrlo teške situacije. Džanan Musa napravio je prekršaj, što je značilo da će Coruña dobiti i dodatno slobodno bacanje, a Barrueta je i tu dodatnu nagradu pretvorio u koš. Taj se potez ne viđa često na košarkaškom planetu, a još se rjeđe viđa u ovakvim triler-završnicama.

Sažetak utakmice i čudesan koš pogledajte OVDJE.

Madriđanima su ostale samo dvije sekunde na semaforu, njihov zadnji napad nije bio uspješan, što je bio signal da može početi veliko slavlje domaće momčadi. U porazu Reala nije sudjelovao Mario Hezonja, koji nije odigrao niti utakmicu Superkupa zbog bolesti.

Linker
29. rujan 2024 22:48