EMOCIJE NA VRHUNCU

VIDEO Kralj posljednji put na omiljenom mjestu: 'Nigdje nisam imao tako neprijateljski doček'

Piše: HinaObjavljeno: 31. prosinac 2015. 12:19

Točno 20 godina nakon što je prvi put zaigrao protiv Bostona, velikan NBA lige Kobe Bryant posljednji put je u dresu LA Lakersa istrčao na parket TD Gardena zaključivši još jedno poglavlje velikog rivaliteta između Lakersa i Celticsa, klubova koji su osvojili ukupno 33 naslova prvaka.

Jedan od najboljih košarkaša u povijesti NBA lige na koncu ove sezone odlazi u mirovinu i trenutačno je na 'oproštajnoj turneji' po SAD, kako je u šali nedavno kazao. Upravo je Boston bio njegov omiljen grad nakon LA. 'Dom izvan doma', a malo je poznato kako je Bryant u Boston skoro započeo svoju blistavu karijeru.

Uoči utakmice svi su se pitali kako će TD Garden posljednji put dočekati zvijezdu Lakersa. Očekivao se pljesak, no publika je Bryanta dočekala kako i zaslužuje jedna legenda, uz ovacije.

"Obožavao sam igrati u Bostonu. To je za mene uvijek bila posebna dvorana i grad. Mislim da povijest odvaja ovaj grad od ostalih. Sjajan je osjećaj kada je cijeli Boston Garden protiv tebe. U niti jednoj dvorani nisam imao tako neprijateljski doček. Svaki moj dodir lopte je pratila neopisiva buka. Uh, kako sam to obožavao," kazao je Bryant dodavši: "Ovoga puta su me dočekali pljeskom i ovacijama. Znao sam da nešto nije uredu, ha, ha".

Bryant se od Bostona oprostio sa 15 koševa i 11 skokova uz pobjedu Lakersa 112-104.