Cropix
NAKLON DO PODA

VIDEO DANA: Pogledajte što je čudesni Cedevitin Amerikanac izvodio u povijesnoj utakmici!

Nova simultanka Jacoba Pullena, uz asistenciju Mire Bilana i Henryja Walkera donijela je Cedeviti pobjedu protiv Darüssafake. Prvu, povijesnu u Topu 16 (nagrađuje se s 35.000 eura), a četvrtu gostujuću u šest utakmica, čime je opravdan epitet ovogodišnjih "road warriorsa".
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 08. siječanj 2016. 09:43

Samopouzdanje, toliko važna, a često zapostavljana komponenta sporta, odlučila je i ovaj put. Čim je Cedevita uspjela ući u izjednačenu završnicu, znalo se da je nadomak pobjede.

- Uvijek govorim kako nam je svima u glavi da je najvažnije izdržati do posljednjih pet minuta jer u neizvjesnim završnicama donosimo prave odluke. Uživamo u egal završnicama - rekao je Miro Bilan.

A Cedevitu je do pobjede, kako smo u startu naveli, prvi dovukao Pullen. Petnaest uzastopnih koševa u manje od tri minute na prelasku iz treće u posljednju četvrtinu unijelo je nered u domaće redove koja kupuje sve što može. Na momčad su ovoga ljeta potrošili oko 18 milijuna eura, a platili su i nadaleko poznatu i još popularniju plesnu skupinu iz Ukrajine, slavne Red Foxes. Prva postava pleše na utakmicama CSKA, druga se, eto, povremeno seli u Istanbul.

No, vratimo se košarci. Pullen je postigao i četiri od posljednjih sedam koševa Cedevite, vodio momčad poput generala.

- Pobjede i porazi su moja odgovornost. Nekada asistiram, drugi put zabijam, ali moram biti na visokoj razini kako bismo pobijedili. Naš cilj je proći u četvrtfinale, a ja imam prostora da budem još bolji - rekao je Pullen, koji nam je prije nekoliko mjeseci rekao da želi biti Cedevitin Spanoulis.

Važno je istaknuti i Bilanovu ulogu, koji se probudio u nastavku (7 u posljednjoj četvrtini). Sekundu prije isteka napada uhvatio je Babićev promašaj cijelog koša i ubacio kroz obruč, a pri 70-68 uhvatio je dvije lopte u napadu i zabio za izjednačenje. Darüssafakina dvorana vidjela je i najbolju Walkerovu utakmicu kojom je potvrdio produljenje ugovora do kraja sezone. Obrana, tri trice, a nakon posljednje, pobjedničke za 72-75 (28 sekundi prije kraja) zaplesao je poput Blanke Vlašić. U Walkerovih 12 i pol minuta drugog poluvremena Cedevita je napravila +15.

- Rekao sam Pullenu da probije i pronađe slobodnog igrača jer će se svi skoncentrirati na njega. I pronašao je Walkera. Pullen je naš vođa i moja produžena ruka na terenu - rekao je Mršić, koji je u posljednje dvije minute krenuo sa zonom kojom je uspio dovesti Turke u situaciju u kojoj se ne snalaze najbolje.

Osim u nizu zajedničkih akcija, Pullen i Bilan bili su zajedno i pri izlasku s parketa. Sjajno raspoloženje potvrdili su zajedničkim mini-intervjuom. Bilan je pitao, Pullen odgovarao. Prvo je bilo o tome kako je uspio odigrati nevjerojatno dobru utakmicu.

- Najvažnije je bilo to da mi je Miro postavljao dobre blokove i pronalazio kada je trebalo.

Sljedeća tema: "15 uzastopnih koševa".

- Morao sam povući dok si se ti odmarao na klupi.

Sad je i kapetan njega “bocnuo” rekavši da još uvijek čeka utakmicu poput Delaneyjeve

- Ha, ha.

Osim smijeha, veselja i velike pobjede, cedevitaši su ponudili i nekoliko atraktivnih poteza. Počelo je Arapovićevim fintiranjem Harangodyja, nastavilo se Musinom tricom i prodorom na koš, a završilo Pullenovim asistom iza leđa, kao i ludo pogođenim ulazom sa zemlje… Šepalo je samo u prvoj četvrtini, u kojoj je probleme stvarao dva milijuna dolara godišnje plaćeni Semih Erden. No, nije mogao sam. Jedan igrač mora odigrati puno, puno bolje kako bi samostalno pobijedio Cedevitu.

Linker
23. rujan 2024 10:27