Damir Krajač/CROPIX
DRAMA U CIBONI

Veliki rat trenera i svlačionice: Spahija igračima oduzeo pola plaće. Sebe nije kaznio...

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 01. studeni 2013. 23:21

Čaša strpljenja Nevena Spahije prelila se nakon poraza od Artland Dragonsa (77-87), 26. u nizu u skupini eurokupova.

Turističko izdanje njegovih igrača kidalo je treneru Cibone živac po živac , što je kulminiralo nakon završetka utakmice.

Spahija je pred novinarima zajamčio da takve “bezobrazne” nastupe više neće gledati i da će provesti mjere koje smatra nužnima. Dan kasnije na površinu je isplivalo i o kakvim se sankcijama radi. Spahija je upravi sugerirao 50-postotno smanjenje plaća igračima, no u prijedlog kazne nije uključio i sebe.

Neslužbeno doznajemo kako će klub prihvatiti Spahijin prijedlog i udariti igrače po džepu, što bi svlačionicu moglo natjerati na još veći revolt.

Jasno je da se Roziću, Žižiću i društvu neće svidjeti način na koji je 50-godišnji strateg odlučio riješiti pat-poziciju. Spahiji su, naime, vezane ruke za provođenje čistki jer je Cibona pod blokadom i ne može dovoditi nove igrače.

Prvo kazna, onda metla

- Za početak ću igrače kažnjavati financijski, a onda ću ih početi tjerati prije nego klub potjera mene. Ovu blamažu više ne mogu trpjeti. Ako već moram gubiti sa 20 ili 30 razlike, onda ću to barem činiti s igračima s kojima želim - izjavio je Spahija nakon poraza.

Igrači koje je naslijedio pod Tornjem su Blassingame, Kus, Rozić, Žižić i Šarić. Uz njegov je blagoslov ugovor produžio Strawberry, a doveo je Janninga, Planinića, Junakovića i Gabrića. Kada bi se sutra zahvalio bilo kojem od ovih ljudi, morao bi igrati s juniorima.

Preskup da ga se riješe

Premda trener po logici stvari snosi jednaku odgovornost (što je i sam izjavio nakon poraza), nema naznaka da će se njegov ugovor naći na dnevnom redu Uprave. Spahija u Ciboni ima zajamčenih 600.000 eura za dvije godine, što znači da bi mu klub u slučaju otkaza morao isplatiti cijeli iznos.

Linker
21. rujan 2024 09:37