Drago Sopta / Cropix
U CEDEVITI MISLE OZBILJNO

VELIKI PLANOVI Draper odlazi u Real Madrid, dolaze Popović, Simon i Tomas?

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 03. svibanj 2012. 12:55

Po završetku Final Foura ABA lige portali specijalizirani za europsku košarku puni su vijesti o Cedeviti. Pa tako Španjolci tvrde da Dontaye Draper odlazi u Real Madrid za odštetu od 300.000 dolara, dok se Grci bave “uvozom”, pa su publicirali vijest da je Cedevita ponudila ugovor kapetanu Zagreba Krunoslavu Simonu...

- Mi već neko vrijeme radimo na tome kako će izgledati momčad za sljedeću sezonu, ali dok ne završi Prvenstvo Hrvatske, ni o čemu nećemo pričati javno - podvukao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Maccabi je u finalu ABA lige pokazao Cedeviti što može očekivati u Euroligi sljedeće sezone. Odnosno da euroligaška momčad mora izgledati bitno drukčije od aktualne. Što znači da je pred Cedevitom još jedno ljeto velikih promjena. Lani su se, recimo, promijenili 7 igrača, a puno manje neće ni u sljedećem prijelaznom roku.

Tako bi vanjska linija trebala izgledati potpuno drukčije. Izvjesno je, naime, da odlazi Draper kojem je, ako su glasine točne, cijena pala barem trostruko u odnosu na ono što je Cedevita mogla dobiti prošlo ljeto, kad je osim Reala zainteresiran bio i Efes, koji je bio spreman dati 1,2 milijuna eura odštete.

Međutim, na njegovo mjesto bi trebao doći - Marko Popović. Ako, naravno, Žalgiris ne odluči zadržati Popa, koji ima izlaz i na rusko tržište. Što se tiče Simona, on je još uvijek u Zagrebu, pa je od strane Cedevite vrlo nekorektno nuditi ugovor kapetanu kluba iz Trnskog.

- Nikakav ugovor mi nije ponuđen, sve što smo razgovarali je preliminarno. Jedino je gotovo sigurno da to neće biti Zagreb - rekao je Simon.

A osim ta dva hrvatska reprezentativca, Cedevita bi htjela još jednog. Marka Tomasa koji u načelu nema ništa protiv te ideje...

- Bilo bi lijepo vratiti se u Zagreb, ali to je još uvijek daleko. Ne znam hoće li mi Fenerbahče ponuditi novi ugovor, a i povratak u Španjolsku je jedna od opcija.

Linker
24. rujan 2024 23:30