OTVARANJE SEZONE

Velika fešta u Draženovom domu: Cibona pred 3000 gledatelja srušila moćni Efes!

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 23. rujan 2012. 00:34

Više od 3000 gledatelja došlo je pozdraviti Cibonu i kraj utakmice protiv Anadolu Efesa dočekala u deliriju. Alley-oopom Cartera za Marčinkovića u posljednjoj sekundi potvrđena je pobjeda (70-66) protiv jedne od pet najskupljih europskih momčadi.

Odahnuo je i Veljko Mršić. Nakon sedam poraza, pripremno razdoblje završeno je prvom pobjedom. Rozić je postigao 13, a Zubčić i Carter po 11 koševa. U novoj Ciboni kojoj je gradonačelnik Bandić (kao glavni sponzor) podijelio dresove uoči utakmice svidjeli su se i čvrsti Hamilton (9 i 11 skokova) te Strawberry (8) koji je stigao tek u srijedu. Turci su bili u punom sastavu, glavni igrači imali su veliku minutažu.

Košarkaša fešta nastavlja se u nedjelju trobojem Cibone i Cedevite za Kup Dražena Petrovića. Vrhunac večeri je ogled seniora u 20.30. Prije toga igrat će kadeti (16.00) i juniori (18.15) u kojima je Cibona favorit. Prvak će nastupiti u punom sastavu jer su riješeni slučajevi Sutona i Rudeža koji su klub prijavili HKS-u. Marko Tomas se nije nagodio i zbog dugovanja (više od 1,5 milijuna kuna) će se obratiti Fibi.

Košarkašku subotu uveličala i generacija Ciboninih igrača koji su 1982. osvojili Kup kupova. Za razliku od kuće nedavne proslave olimpijskog srebra, ovdje se pojavio trener i devet od 11 živućih igrača. Uz gaf organizatora koji su ih etiketirali kao „osvajače prvog europskog trofeja“. Deset godina ranije, dok se Cibona zvala Lokomotiva, osvojen je Kup Koraća. *

Linker
24. rujan 2024 21:53