Damir Krajač / Cropix
KOŠARKA SE VRAĆA

U ZAGREBU RASTE EUROPSKI DIV Dame i gospodo, Zagrepčanke i Zagrepčani, večeras je u vašem gradu novi spektakl!

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 30. prosinac 2015. 10:37

Dame i gospodo, Zagrepčanke i Zagrepčani, večeras je u vašem gradu novi spektakl. Cedevita u Draženovom domu otvara novo poglavlje u mladoj, ali sve bogatijoj povijesti kluba sa Zagrebačkog velesajma. Lokomotiv-Kubanj iz Krasnodara prvi je suparnik hrvatskog prvaka u Top 16, drugoj fazi elitne Eurolige u kojoj hrvatska ima svoj klub prvi put nakon šest godina.

Kako Cedevitino premijerno igranje u Top 16 pretvoriti u "Top 2016.", rezultate koji će sljedeće godine odjekivati Europom? Igranjem na gornjoj granici vlastitih mogućnosti, konstantnim pomicanjem tih granica i taktičkim mudrostima. Lokomotiv, primjerice, ima brže igrače na većini pozicija...

- I zbog toga se ne smijemo upustiti u jurnjavu s njima - naglasio je Veljko Mršić.

Cedevita će usporiti Lokomotiv tako da limitira lokomotivu momčadi Malcolma Delaneyja. Zadatak koji je puno lakše napisati nego prisiliti suparnika da napade igra 'pet na pet'.

- Nećemo uspjeti ako se na vrijeme nećemo vraćati u obranu - dodao je još Mršić.

Već smo nekoliko puta pisali da Lokomotiv nije najatraktivnije košarkaško ime, ali su nakrcani kvalitetnim košarkašima, a s klupe ih vodi europski prvak s Olympiacosom iz 2013. godine Georgios Bartzokas.

Uz Delaneyja na vanjskim pozicijama je i naš Draper, Rusi Voronov i Bikov, Španjolac Claver i Australac Broekhoff. Trojica centara ukupno su odigrala više od 500 utakmica u NBA-u. Ukrajinac Fjesenko je najviši od njih (216 cm), Singleton najniži (203), a najbolji Anthony Randolph.

DVOBOJI:

Pullen protiv Delaneyja

Playmaker Lokomotiva je jedan od vodećih igrača lige (15.6 koševa i 5.3 asista po utakmici), a mnogi ga smatraju i trenutačno najboljim igračem na toj poziciji u Europi. Moguće je da će ga čuvati neki od obrambenih specijalaca, a bilo bi poželjno da Pullen od starta bude agresivan kao u završnicama utakmice.

Babić protiv Clavera

Kad je Lokomotiv u punom sastavu, Victor Claver, osvajač pet medalja s reprezentacijom Španjolske, više vremena provodi na trojci iako ima tijelo krilnog centra. Zanimljivo da Babić (4.8) i Claver (4.5) imaju najviše obrambenih skokova u svojim momčadima.

Bilan protiv Randolpha

Mršić priprema momčad i za izazove koje će ponuditi četvorke na poziciji klasičnog centra. Bilan će biti na velikom ispitu, a gosti će se najviše uzdati u oporavljenog Randolpha koji je u posljednjem kolu protiv Barcelone imao 16 koševa, sedam skokova i tri krađe.

Linker
22. rujan 2024 16:36