AFP
NOVA DESTINACIJA

Tražili su ga sa svih strana: Roko Leni Ukić ipak odabrao veliki Panathinaikos

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 23. srpanj 2012. 21:49

Opcija je bilo nekoliko. Od povratka u Španjolsku, odnosno Caju Laboral, preko mogućnosti ponovnog ujedinjenja s Jasminom Repešom u Unicaji, zvao je i Uniks iz Kazana, nudio 1,2 milijuna eura po sezoni, određeni interes pokazali su Efes i Maccabi... A na kraju Roko Ukić odlazi u - Panathinaikos. Ugovor do 2015. za nešto manje od milijun eura po sezoni.

Split, Tau Ceramica, Barcelona, Roma, Toronto, Milwaukee, Fenerbahče i sada Panathinaikos. Karijera Roka Ukića, hrvatskog reprezentativca koji je u dresu s nacionalnim grbom debitirao prije više od desetljeća. Čovjek za velike klubove.

Roko Ukić postaje šesti hrvatski igrač koji će navući dres Panathinaikosa. Prvaci Europe sa Zelenima su bili Stojko Vranković i Damir Mulaomerović, trofeje su u OAKA Areni osvajali još Dino Rađa, Andrija Žižić i Nikša Prkačin, a nova era atenskog kluba, “era nakon Željka Obradovića” krenut će s Ukićem.

I, naravno, Dimitrisom Diamantidisom, legendom Panathinaikosa i igračem kojeg Ukić oduvijek iznimno cijeni. I Diamantidis je pozvao Roka u Pao, a takvi pozivi se ne odbijaju...

Pritom će novi trener Argiris Pedoulakis i sljedeće sezone imati momčad koja mora napadati trofeje. Uz Diamantidisa su u Panathinaikosu ostali Stratos Perperoglou i Kostas Tsartsaris, došla su dva grčka reprezentativca - Sofoklis Schortsanitis i Michael Bramos umjesto Kostasa Kaimakogloua i Iana Vougioukasa, Litavac Jonas Mačiulis umjesto Romaina Sata, Andy Panko zamijenio je Davida Logana, dok bi Ukić sljedeće sezone trebao imati ulogu Nicka Calathesa koji je potpisao za Lokomotiv Kuban.

Nakon što se odradi papirologija, Roko Ukić će ovih dana, najvjerojatnije nakon pripremnih utakmica sa Švicarskom u Osijeku (srijeda i četvrtak), na kratko napustiti reprezentativne pripreme, te otići na liječnički pregled i predstavljanje u Atenu.

Panathinaikos sljedeće sezone igra u jakoj euroligaškoj skupini s Real Madridom, Himkijem, Fenerbahčeom, Olimpijom i kvalifikantom....

Linker
23. rujan 2024 21:23