AFP
EUROLIGA

Tomić i Simon u momčadi kola

Osim našeg reprezentativnog dvojca najbolju petorku devetog euroligaškog kola čine Andres Nocioni (Laboral Kutxa), Zoran Dragič (Unicaja) i Keith Langford (Milano).
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2014. 14:22

Čak dvojica hrvatskih košarkaša našla su se u momčadi kola najjačeg klupskog natjecanja "starog kontinenta" – Euroligi.

Ante Tomić (Barcelona) i Krunoslav Simon (Lokomotiv Kubanj) odigrali su zapažene uloge u pobjedama svojih momčadi u sklopu 9. kola Eurolige.

Barcelona je na svom parketu razbila turski Fenerbahçe s 93-73, a Tomić je u susretu sudjelovao s 19 poena, dva skoka i tri asistencije, što mu je u konačnici donijelo valorizaciju 23. Tomić je 11 poena zabio u prvoj četvrtini, do poluvremena je stavio još šest, a potom je veći dio drugog poluvremena prosjedio na klupi za pričuvne igrače.

Simon je u velikoj pobjedi Lokomotiva protiv Maccabija iz Tel Aviva (78-76) odigrao ključnu ulogu, pogotovo u završnici susreta. U posljednjoj je četvrtini Simon ubacio 15 poena, 11 u posljednjih pet minuta, te posljednjih devet svoje momčadi! Ključna je bila trica koju je hrvatski reprezentativac stavio za vodstvo od pet razlike dvije minute prije kraja. Susret je okončao s 23 poena, pet asistencija i valorizacijom 23.

Osim našeg reprezentativnog dvojca najbolju petorku devetog euroligaškog kola čine Andres Nocioni (Laboral Kutxa), Zoran Dragič (Unicaja) i Keith Langford (Milano). Potonji je zbog učinka od 20 poena, pet skokova, osam asistencija i sedam izborenih prekršaja proglašen MVP-jem (najkorisniji igrač) kola.

Linker
21. rujan 2024 18:59