foto: CROPIX
KOŠARKA

Težak poraz Cibone

Cibona je prvu fazu Fibinog Eurokupa završila s visokim porazom u Mađarskoj, Sopron je pobijedio 91-72 (48-31).
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 02. prosinac 2015. 22:40

Utakmica nije imala nikakvog značenja jer se Cibona nije mogla maknuti s drugog mjesta, igralo se samo za ponos, a "vukovi" bez Ante Žižića, Jagodić-Kuridže i Hukića slabo reagirala. Filip Krušlin je postigao 16 koševa, uz šest asista i pet skokova, Ivica Zubac 14, uz sedam skokova. Nik Slavica je dobio 19 minuta (po četiri koša i skoka).

Kompletiranjem svih utakmica u prvom krugu jasno je da će Cibona u skupini S igrati protiv litavskog Pieno žvaigždėsa (Pasvalys) rumunjske Energije (Târgu Jiu) i francuskog Le Havrea. Prva utakmica je 16. prosinca u Draženovom domu protiv Rumunja.

Srijeda je bila i dan u kojem su u Barceloni sastančili predstavnici Uleba, Eurolige i nacionalnih liga. O onom najvažnijem, hoće li ABA liga imati predstavnika u novoj, 16-članoj Euroligi, nije bilo govora.

- Predstavili su nam ono što je 11 najjačih klubova ranije potpisalo. Nije se govorilo iz kojih liga će doći tri preostala kluba, niti tko će ići u kvalifikacije. Ništa novo nismo saznali - javio je direktor ABA lige Krešimir Novosel.

Linker
20. rujan 2024 14:28