EUROBASKET

Talijanima otpao i Bargnani

Bargnani je Talijanima bio najbolji strijelac (22.8), skakač (7.4) i bloker (1.6) na litavskom Eurobasketu prije dvije godine
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2013. 23:04

Zbog zadobivene upale pluća od koje se neće oporaviti na vrijeme talijanskoj je košarkaškoj reprezentaciji za nastup na predstojećemu slovenskom Eurobasketu otpao Andrea Bargnani...

Bivši prvi izbor drafta i novo pojačanje New York Knicksa, 27-godišnji krilni centar fantastičnih šuterskih sposobnosti, tako će biti druga velika zvijezda bez koje će Talijani krenuti u borbu s Grcima, Rusima i Turcima u vrlo jakoj skupini turnira koji se igra od četvrtoga do 22. rujna. Zbog ozljede križnih ligamenata u lijevom koljenu talijanski izbornik Simone Pianigiani nije mogao računati na krilnog igrača Denver Nuggetsa Danila Gallinarija.

Bargnani je Talijanima bio najbolji strijelac (22.8), skakač (7.4) i bloker (1.6) na litavskom Eurobasketu prije dvije godine, kada je njegova momčad ispala u prvom krugu natjecanja.

S obzirom da je također upitan nastup Luigija Datomea, prošlosezonskog MVP-a talijanske lige i novog pojačanja Detroit Pistonsa, koji je iščašio gležanj, Talijanima ponovno prijeti rani odlazak kući.

Linker
23. rujan 2024 05:18