Ronald Gorsic / Cropix
OPASNO VISILI

Svlačionica složna: 'Svaki put ista priča, ovakve mlitave ulaze si ne smijemo dopuštati!'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 10. rujan 2015. 01:25

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je i treću pobjedu na Eurobasketu svladavši u 4. kolu skupine C u zagrebačkoj Areni Nizozemsku s 78-72 (14-18, 25-17, 23-18,16-19).

Izabranici Velimira Perasovića tako su osigurali drugu poziciju u skupini i drugi krug natjecanja, dok su Grci i prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto, a šanse za prolaz imaju još i sve preostale ekipe iz zagrebačke skupine. Sutra je na rasporedu Gruzija kao posljednja utakmica u skupini, a dojam nakon Nizozemske dali su Dario Šarić, Bojan Boganović i Roko Leni Ukić.

- Krenuli smo previše mlitavo, dali smo im previše prostora i doveli se u probleme, morali smo se tražiti čitavu utakmicu. Oni su s druge strane svoju priliku i šanse uglavnom kreirali preko Tomića. Ali, nema veze, još jednom smo pokazali karakter. Imamo sutra još jednu utakmicu i moramo otpočetka krenuti kako treba, s 20 razlike, a ne se ovako mučiti. Gruzija ima dobrih igrača i budemo li igrali ovako kao danas bit će sigurno teško. Moramo ih shvatiti ozbiljno - kazao je Šarić.

Bojan Bogdanović bio je istog mišljenja kao i njegov suigrač.

- Ponovno smo otvorili utakmicu onako kako ne bi smjeli. Po ne znam koji put krenemo u utakmicu s minus 10, ovo jednostavno ne smijemo dozvoljavati protivnicima. Misao vodilja nam mora biti drugo poluvrijeme protiv Makedonije.

Kapetan Roko Ukić se nadovezao.

- Nitko nema lošu namjeru, ali na početku utakmice nam se događa da se svatko želi što prije razigrati. Postati “vruć”, osjećati se ugodnije na terenu. Isto se dogodilo i protiv Slovenije

Linker
21. rujan 2024 19:52