AFP
DUDA BEZ MILOSTI

Srbija blizu četvrtfinala, a Ivković je bijesan: 'Igrači me uopće ne slušaju!'

Naša je košarkaška edukacija i odgoj u nekim trenucima na jako niskoj razini. Ako igrači žele napraviti nešto pametno, bolje da me počnu slušati - zaključio je Ivković
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 13. rujan 2013. 13:00

Košarkaši Srbije prvom su pobjedom u 2. krug u Europskog prvenstva gotovo osigurali mjesto u četvrtfinalu, ali ne i komplimente izbornika Dušana Ivkovića.

Svjetski i trostruki europski prvak nakon utakmice svojim je igračima uputio lavinu kritika zbog, kako se izrazio, neizdržive igre protiv Belgije. Srbija je slavila 76-69, no njezino je mučenje trajalo do same završnice.

Kapetanov govor

- Ovo nije mjesto za kritike, ali... - počeo je Ivković pa se razvezao:

- Zasluženo smo pobijedili, ali naša je igra bila puna oscilacija. Obrana nam je u situacijama jedan na jedan bila ispod standarda Europskog prvenstva Isto tako, devet pogrešaka koje su bile posljedica ispadanja iz organizacije igre u trećoj četvrtini, kao i seriju ishitrenih šuteva, to ova momčad ne može izdržati.

Ivković tvrdi da se obratio igračima na “momčadski način”, no za njihovu predstavu protiv Belgije nije imao riječi.

- Takva nedisciplina je neizdrživa. Tako se nismo pripremali. Srećom, mnogo je lakše razgovarati o pogreškama kada pobijedimo, nego kada zbog njih doživimo poraz. Ali ovakve stvari nisam očekivao, nitko ih nije očekivao.

Jezikova juha srpskog izbornika pred medijima je predstavljena samo u blažoj verziji. Budući da je Ivković najavio da će tijekom treninga prije sljedeće utakmice (Ukrajina, petak u 17.45) održati novu rundu razgovora na kojoj će svoje morati reći i kapetan Nenad Krstić, očito je da će “orlovima” potkresati krila.

Loš košarkaški odgoj

- Mislite da ne znam kako oni međusobno razgovaraju? ‘Što je, igrao si 20 minuta, a šutnuo samo tri lopte? Šutni ih devet, raspali!’ Ja sam cijeli život u ovome i sve znam. Sve im to kažem, ali oni nekad naprave suprotno.

Naša je košarkaška edukacija i odgoj u nekim trenucima na jako niskoj razini. Ako igrači žele napraviti nešto pametno, bolje da me počnu slušati - zaključio je Ivković.

Srbija u skupini E zasad jedina ima maksimalan učinak, budući da je iz prvog kruga prenijela pobjede protiv Litve i Latvije.

Linker
23. rujan 2024 07:53