Damir Krajač / Cropix
ALBA ISPALA

Spirou Bakset šokirao Albu iz Berlina i kroz kvalifikacije se plasirao u Euroligu

Spirou Basket će igrati u B skupini Eurolige, u kojoj su još Olympiacos, Real Madrid, Unicaja, Virtus Rim i Brose Basket
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 10. listopad 2010. 22:43

Košarkaši belgijskog prvaka Spirou Basketa ostvarili su svoj prvi plasman u Euroligu nakon devet godina…

Belgijski prvak odigrao je u Berlinu pred gotovo 12.000 gledatelja 70-70 s domaćom Albom u uzvratnoj kvalifikacijskoj utakmici, što mu je bilo dovoljno za plasman u elitno klupsko natjecanje nakon domaće pobjede u Charleroiju s 4 koša razlike. U berlinskom dvoboju je ključna bila treća četvrtina, koju je belgijska momčad dobila s 23-12.

Najefikasniji u Spirou Basketu bio je Brian Greene sa 17 koševa, dok je domaću momad, koju vodi bivši Cibonin i Jugoplastikin košarkaš Luka Pavičević, prvi strijelac bio Derrick Allen s 20 koševa.

Spirou Basket će igrati u B skupini Eurolige, u kojoj su još Olympiacos, Real Madrid, Unicaja, Virtus Rim i Brose Baskets. Ruski Himki, koji je također osigurao Euroligu kroz kvalifikacije, igrat će u A skupini s Cajom Laboral, Maccabijem Partizanom, Prokomom i Žalgirisom.

Podsjećamo, naša Cibona je u C skupini, u kojoj još participiraju Barcelona, Montepaschi, Lietuvos Ryras, Fenerbahçe i Cholet Basket, dok D skupinu popunjavaju CSKA, Panathiniakos, Valencia, Efes Pilsen, AJ Milano i Union Olimpija.

Olympiacos i Real Madrid odigrat će prvu utakmicu nove sezone Eurolige 18. listopada, a ostali dvoboji 1. kola po skupinama na rasporedu su 20. i 21. listopada.

Euroliga, kvalifikacije, uzvratna utakmica:

Alba – Spirou Basket 70-70 (prva utakmica 77-81)

Linker
07. listopad 2024 01:30