CROPIX Cropix
‘ODLUKA JE KONAČNA‘

Šok u Srbiji: Jokić odbio zaigrati na Svjetskom prvenstvu, nitko ga nije uspio natjerati da promijeni ploču?

Danima se nazirao ovakav rasplet, ali srpska javnost nadala se obratu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. srpanj 2023. 15:26

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić neće zaigrati za reprezentaciju na nadolazećem Svjetskom prvenstvu, vijest je koja je loše legla našim susjedima u podnevnim satima nedjelje.

Tamošnji portal Mozzart sport saznaje da MVP finala iz prethodne NBA sezone donio konačnu odluku i ne planira nastupiti na ceremoniji s domaćinstvom Japana, Indonezije i Filipina. Kako kažu, više nema dileme, Jokić neće mijenjati stav, a srpska reprezentacija ostat će uskraćena za usluge ponajboljeg košarkaša svijeta.

image
USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA

Srpski mediji pišu da je glavni razlog Jokićeve odluke umor i iscrpljenost nakon trijumfalne protekle sezone s Denver Nuggetsima. Njegovi planovi danima su poznati i izborniku Svetislavu Pešiću, no srpska javnost nadala se da će Jokić okrenuti ploču, ali ni vodeći ljudi tamošnjeg Košarkaškog saveza nisu ga uspjeli uvjeriti, kao ni novi kapetan reprezentacije Bogdan Bogdanović.

Nije to jedini problem u srpskom taboru, još će neki igrači propustiti reprezentativne obveze: Vladimir Lučić (Bayern) je ozlijeđen, Nikola Kalinić (Barcelona) također osjeća bolove i umor, a nacionalni dres vjerojatno neće odjenuti ni Vasilje Micić, koji je početkom mjeseca stigao u redove Oklahoma Thundersa.

Linker
06. listopad 2024 06:27