FIBA Europe
KOŠARKA U-16

Šok: Hrvatska bez medalje!

Nakon šest pobjeda u isto toliko prethodnih susreta Hrvatska je pretrpjela prvi poraz i to u najvažnijem trenutku
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2013. 21:44

Mladi hrvatski košarkaši izgubili su od Španjolske 61-59 u četvrtfinalu Europskog U16 prvenstva koje se održava u ukrajinskom Kijevu i tako ostali bez medalje. Nakon šest pobjeda u isto toliko prethodnih susreta Hrvatska je pretrpjela prvi poraz i to u najvažnijem trenutku.

Španjolska je prethodno ovom susretu izgubila dva susreta, od Grčke i Njemačke, ali su pobijedili kada je trebalo.

Izabranici Tomislava Rupčića gubili su loše prvo poluvrijeme i posebice drugu četvrtinu koju su izgubili čak 19-5. U drugom smo se poluvremenu uspjeli vratiti, posljednju četvrtinu dobiti 15-5, ali ne i posve preokrenuti.

Osam sekundi prije kraja susreta pri rezultatu 61-58 za Španjolsku napravljen je prekršaj na najboljem hrvatskom igraču Lovri Mazalinu koji je zaslužio dva slobodna bacanja. Prvo je pogodio, a drugo promašio, no loptu je u napadu uhvatio Dragan Bender. On je pokušao pogoditi za produžetak, ali nije uspio, kao niti Mazalin nakon njega i Hrvatskoj predstoji borba za pozicije od 5. do 8. mjesta.

Mazalin je predvodio Hrvatsku sa 28 koševa i 10 skokova, Nik Slavica je zabio 14 koševa, dok je Bender upisao čak 19 skokova. Španjolce je predvodio Xabier Lopez-Arosteguj sa 21 košem.

EP košarkaša U16, četvrtfinale:

Hrvatska - Španjolska 59-61

Linker
23. rujan 2024 11:18