Damir Krajač/Cropix
FRONT ZUBAC

SLIJEDI NOVI 'RAT' Aco: Zovem Cedevitu na pregovore Veber: Nemamo o čemu razgovarati

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 05. veljača 2016. 21:24

Drugi put u povijesti Arbitraža je poništila povjerenikovu odluku i u ovom slučaju proglasila Ivicu Zupca i dalje igračem Cibone. Odluka je konačna što se tiče Hrvatskog košarkaškog saveza.

Cijeli slučaj bi se brže raspleo kada bi se Cibona i Cedevita dogovorili oko odštete na što je pozvao i Aco Petrović. Cibonin dopredsjednik spreman je razgovarati, a pretpostavlja se da bi ga zadovoljila odšteta od oko 350.000 eura.

- Naša vrata su otvorena Cedeviti, znaju i naš broj te očekujem da nam se ubrzo jave. Svjesni smo da odšteta za Zupca neće biti onolika koliko smo se nadali da bismo mogli dobiti za njega ovoga ljeta (oko milijun eura, nap. p.), ali mora biti veća od njihove prvotne ponude (oko 230.000 eura, nap. p.). Očekujem da bi razgovori mogli početi vrlo brzo jer se bliže rokovi za registraciju igrača - rekao je Petrović.

No, čini se da je njegova nada bila uzaludna...

- Mi smo svoje pregovore završili, više nemamo o čemu razgovarati - odlučan je Cedevitin predsjednik Mladen Veber.

- Odluku Arbitraže neću komentirati dok ne vidim obrazloženje.

Jedna od igračevih mogućnosti je žalba Fibi, ali zbog trajanja procesa vjerojatno ne bi stigao igrati ove sezone.

Ako bi krovna košarkaška organizacija odlučila da je ipak imao pravo na jednostrani raskid ugovora, Zubac bi mogao prijeći samo u inozemni klub uz odštetu koju bi Fiba odredila. Druga mogućnost je da i Fiba potvrdi da je i dalje član Cibone koja je s njim potpisala ugovor do lipnja 2019. godine. No, teško da će Zubac u skoro vrijeme opet nositi Cibonin dres.

- Ne želim ništa prejudicirati, ali palo je puno teških riječi s njegove strane. Ali ako neće biti dogovora s Cedevitom on ostaje naš igrač jer imamo ugovor na još tri i pol godine. Drago mi je što je HKS ipak honorirao što smo pet i pol godina skrbili o Zupcu, iako je bilo tog malog kašnjenja s plaćanjem - rekao je Aco Petrović.

Linker
22. rujan 2024 22:27