Zaya Wade

 Zaya Wade/instagram
ZION POSTAO ZAYA

Sin legende NBA-a promijenio ime i spol, nakon toga dobio tisuće fanova i bogate sponzorske ugovore

Nakon sudske bitke između svojih roditelja, sin Dwaynea Wadea uspješno je postao žena
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 26. veljača 2023. 23:46

Nakon sudske bitke između Dwyanea Wadea i njegove bivše supruge, Siohvaughn Funches-Wade, njihova transrodna kći Zaya dobila je zakonsko ime i promjenu spola. Okružni sudac Los Angelesa potpisao je novi identitet Dwyaneinog 15-godišnjeg djeteta. Kći 40-godišnjeg bivšeg profesionalnog košarkaša - koja je postala trans 2019. u dobi od 12 godina - sada se zakonski zove Zaya Malachi Airamis Wade.

Peticija za ime i spol predana je prošlog kolovoza. Prošlog studenog, Zayina majka osporila je zahtjev Wadea, tvrdeći da je njihovo dijete pod financijskim pritiskom da donese odluku.

Umirovljena NBA zvijezda tvrdila je na sudu da je imao puno pravo da donosi odluke u ime Zaye kada mu je dodijeljeno skrbništvo nad svoje dvoje djece 2011.

Wade je rekao da su optužbe nepotkrijepljene. Također je tvrdio da njegova bivša nije uspjela dokazati zašto promjena imena ne bi bila u Zayinom interesu. Wade je također rekao da je Funches-Wadeovo protivljenje sudskoj peticiji da se Zayi dopuste zakonske promjene klevetničo i besmisleno.

image

Gabrielle Union, Dwayne Wade i Zaya Wade

TIM REGAS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA Tim Regas/splashnews.com/splash/profimedia

Bivši igrač Miami Heata, Cleveland Cavaliersa i Chicago Bullsa, rekao je na sudu da je bilo u najboljem interesu Zaye da odobri peticiju. Rekao je da će joj sudski nalog kojim se potvrđuje njezin identitet omogućiti da živi udobnije i poštenije u svim aspektima svog života - od jednostavnih upoznavanja i narudžbi hrane, do podnošenja zahtjeva za vozačku dozvolu i ispunjavanja molbi za fakultet. Rekao je da je peticija namijenjena dopuštanju Zayi da preuzme prekretnice mladog odraslog čovjeka sa samopouzdanjem i radošću.

Otkako je objavila kako se ne osjeća kao muškarac, nego žena, Zaya je dobila ugovore za modeliranje s brendovima kao što su Tiffany, Dove i prikupila stotine tisuća pratitelja na društvenim mrežama. Prema njezinoj majci, također pregovara o poslovima s Disneyem.

Linker
14. svibanj 2024 20:31