AFP
OPREZNI ŠPANJOLCI

Sergio Rodriguez: Zaboravite što se dogodilo u Celju, danas nas čeka neka nova Hrvatska

'Došli smo po zlato, ali borba za broncu jedino je što nam preostaje. Želimo se domoći medalje, s njom se vratiti kući. Za takvo što treba se skupiti, pronaći motiv'
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. rujan 2013. 15:33

Bili su slomljeni. Sergio Rodriguez možda i nešto više od svih ostalih. Doduše, on se, za razliku od nekih svojih suigrača, poput Rudyja Fernenadeza, nije skrio u završnici utakmice protiv Francuza i u dodatnih pet minuta . Sergio je divljao, nešto zabio, više toga promašio, no, barem je htio odlučiti. Barem se nije sklonio u stranu.

Kojih desetak minuta nakon što su ostali bez finala, a slično im se dogodilo od 2005. naovamo samo 2010. godine, na SP u Turskoj (također nije bilo Paua Gasola), pričati o utakmici za broncu jest nešto na što bi većina sportaša okrenula očima i zaobišla pitanje.

Sergio Rodriguez je profesionalac i nije takav. On je odgovorio.

- Hrvatska koja će nas dočekati u borbi za broncu sjajna je momčad, prepuna odličnih igrača. I doista mislim da će Hrvatska koja će nam sada biti suparnik, biti sasvim nešto drugo u odnosu na Hrvatsku s kojom smo igrali na otvaranju turnira u Celju. Iza Hrvatske je impresivan niz kakav nije upisao nitko ovdje, ona je imala osam uzastopnih pobjeda i to je nešto što treba cijeniti.

A kakva će Španjolska biti u toj utakmici?

- Nadam se da ćemo ovaj poraz iz polufinala izbaciti iz glava do utakmice u nedjelju. Došli smo po zlato, ali borba za broncu jedino je što nam preostaje. Želimo se domoći medalje, s njom se vratiti kući. Za takvo što treba se skupiti, pronaći motiv - zaključio je Realov bek.

Slično je pričao i Juan Antonio Orenga, koji je miran tip. Emocija je kod njega teško prepoznati. Nije uspio ući u finale, neće biti na klupi Španjolske sljedeće godine kad bude SP. To je nešto svi očekuju jer Orenga je ionako bio samo prijelazno rješenje. SP imaju u svom dvorištu, Španjolci se neće kockati. Čini se.

No, prije svega Orenga mora osvojiti broncu. A na putu stoji Hrvatska.

- Čim smo se probudili u subotu, krenula je priprema za utakmicu za treće mjesto. Nismo računali da ćemo igrati za treće mjesto, no, to je sada naša realnost. Odlučit će motiv, a naš će protivnik imati dvojaki. I onaj za osvojiti medalju, ali i onaj za uzvratiti nam za težak poraz na početku natjecanja. Toga smo svjesni. Naš je zadatak skupiti se i osvojiti broncu.

U to će morati uvjeriti svoje igrače. Da smo igrali odmah u subotu, za Španjolce bi bilo teže...

Linker
24. rujan 2024 03:22