Nenad Dugi / CROPIX
ODLAZI IZ TRNSKOG

Šarić : U Zagrebu nisu bili korektni, želim trenera koji će se duže vezati za mene

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 14. svibanj 2012. 17:21

Svi koji su im se divili lani, sada su okretali očima. Zagreb je u godinu dana od najbolje europske priče, od rasadnika talenata postao stratište za iste. Žalgiris ih je torpedirao i pokazao što to znači biti ozbiljan, marljiv, što znači imati logičan razvoj svakog klinca.

Dario Šarić bio je na rubu suza nakon izgubljene utakmice.

- Računao sam da ću se ove godine oprostiti od svog juniorskog staža s tri naslova. Htio sam trofej ovdje, želim trofej sljedeći vikend na juniorskom PH, jer je to trofej koji mi nedostaje, želim sve zaokružiti naslovom juniorskog prvaka Europe s Hrvatskom. To je bio moj plan, tada bih mogao reći da sam sve napravio kao junior i da odlazim miran u seniore. Sada sam već propustio prvu stepenicu.

I što sada, što sada s Darijem Šarićem?

- Ne znam. Odlazak je realna stvar.

A što će ga kod tog odlaska motivirati, što će tražiti, ime kluba, minutažu, novac? On i njegova obitelj...

- Ma ne. Mislim da je za mene u ovoj situaciji najvažnije da dođem u ruke pravog trenera. Trenera koji će se duže vezati za mene. Trenera koji će me htjeti i koji će mi vjerovati, koji će stati iza mene. Ne želim izgubiti još jednu sezonu, bilo bi to pogubno.

Ovu koja je iza njega smatra, dakle, izgubljenom.

- Nisu bili fer u klubu. Oni nisu znali što žele sa mnom, a to po meni nije bilo fer. Još jedna propuštena godina stoga mi ne treba.

Bez obzira na to što nije izlazio iz igre u završnici sezone?

- Pitali su ljudi, što ako se ozlijedim, ali ja nikad nisam mislio tako. Želim igrati, uvijek bih htio igrati.

Linker
24. rujan 2024 17:30