Ales Fevzer / CROPIX
NBA DRAFT

Šarić 12., Hezonja 14. pick 2014.?

Napravljena je prva projekcija košarkaškog NBA drafta za 2014. godinu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2013. 14:54

Napravljena je prva projekcija košarkaškog NBA drafta za 2014. godinu ili, kako to Amerikanci nazivaju, "mock draft".

Projekcija se bazira na pretpostavkama, s obzirom da je još daleko prerano znati tko će uopće imati pravo na prvi pick drafta, te da li će svi ovi igrači zadržati ovakav redoslijed na draftu, koji bi, vrlo je važno spomenuti, trebao biti daleko kvalitetniji od ovogodišnjeg!

Nama su posebno zanimljive pozicije 12. i 14., na kojima su se našla dvojica hrvatskih košarkaša – Dario Šarić (19) i Mario Hezonja (18).

- Šarić igra poput rutinera. Ima visoki IQ, te svoje protivnike nadmudruje, a ne nadjačava. Šut mu je dugo vremena bio najslabija karika u igri, no i on je posljednje sezone napredovao, što se moglo vidjeti na Eurobasketu u Sloveniji. Ima vještinu baratati loptom poput razigravača, no spori rad nogu bi ga mogao gurnuti na poziciju krilnog centra. Stil njegove igre više odgovara europskoj košarci, no njegova predanost i uporan rad omogućit će mu da ostavi svoj trag i u NBA ligi - piše košarkaški portal Hoopshype o igraču Cibone.

Predviđa se da bi bio 12. draft, te da bi ga mogao birati Toronto Raptors. Godišnja plaća iznosila bi mu oko 1.8 milijuna dolara.

- Hezonja je jedan od fizički najnadarenijih europskih igrača koje smo ikada vidjeli. Njegov atlecizam je u rangu s atlecizmom američkih košarkaša. Kada bi igrao na američkom sveučilištu, zasigurno bi bio Top 10 pick drafta. S obzirom na podložnost ozljedama, ostati zdrav će biti ključ za Hezonju iduće sezone. Šarić je u ovom trenutku kvalitetniji igrač od svog sunarodnjaka, no Hezonja ima veći potencijal u NBA ligi zbog svoje fizičke snage i brzine - piše spomenuti izvor za igrača Barcelone.

Nagađa se da bi Hezonju kao 14. picka drafta mogla birati Utah Jazz, te da bi mu godišnja plaća iznosila 1.6 milijuna dolara. Spomenimo i da Hoopshype Šarića uspoređuju s Dejanom Bodirogom, a Hezonju s Rexom Chapmanom.

Prvi pick NBA drafta 2014. godine trebao bi gotovo sigurno biti Andrew Wiggins sa sveučilišta Kansas, dok bi kao drugi to trebao biti Dukeov Jabari Parker.

Linker
23. rujan 2024 09:25