AP PHOTO
NBA - PLAY OFF

San Antonio - Oklahoma City: Prva dva nositelja na Zapadu se bore za veliko finale

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 27. svibanj 2012. 14:50

S obzirom da su prvi favoriti za naslov, Miami Heat ostali bez Chrisa Bosha na neodređeno vrijeme, pobjednik ove serije bi vrlo lako mogao slaviti i na kraju sezone. San Antonio Spursi su fantastičnim finišem regularnog dijela preuzeli status prvog nositelja na Zapadu upravo od Oklahoma City Thundera.

Hoće li znati iskoristiti prednost domaćeg terena ostaje za vidjeti, ali 28-5 omjer u San Antoniju djeluje poprilično impresivno. Momčad Gregga Popovicha je u prvom krugu doigravanja "pomela" Jazzere, a zatim su isto učinili i Clippersima te su ukupno nanizali 18 pobjeda. Također su dobili 31 od posljednje 33 utakmice, a od predzadnjeg dana mjeseca siječnja su na 46-7 omjeru.

- Glavna ideja je bila dobiti što više utakmica i doći do najbolje moguće pozicije za osvajanje naslova. Nismo možda očekivali da ćemo završiti na vrhu Zapada, ali sada želimo to iskoristiti što je bolje moguće - kaže Tim Duncan.

Put OKC Thundera do finala konferencije je išao preko aktualnih prvaka iz Dallasa, koji su slomljeni u samo četiri utakmice, a jedna više im je trebala da riješe Los Angeles Lakerse. Istina, u seriji protiv momaka iz Hollywooda su imali i malo sportske sreće, ali neosporivo je da su u ovom trenutku bolja momčad.

- Spursi su opasni, ali smo i mi. Posjedujemo mnogo oružja i nadamo se da možemo prekinuti njihov niz nepobjedivosti. Najvažnije od svega je da izađemo na teren i borimo se - kaže Durantula koji protiv Spursa ove sezone prosječno stavlja samo 22,7 poena.

Kevin Durant je u doigravanju na prosjeku od 26,7 poena, 7,5 skokova i 3,8 dodavanja, a ispod tih brojki će ga pokušati zadržati Kawhi Leonard i Stephen Jackson.

- Ja ću samo igrati svoju igru. Ne brinem oko toga tko će me čuvati i kako. Znam da igraju dobru obranu, ali ako na terenu dam sve od sebe znam da ću biti zadovoljan bez obzira na brojke. Najvažnije je da igramo kao momčad.

Njegov prvi pratitelj Russell Westbrook je u prva dva kruga bio prosječno zabijao 24,1 poen uz 4,7 skokova i 4,4 asista. Najbolji šesti igrač lige, James Harden je bio na prosjeku od 17 košava, 5 skokova i 3,1 dodavanja.

Spurse je, kao i cijele sezone, u doigravanju, predvodio Tony Parker čijih se 42 poena iz regularnog dijela vrlo dobro sječa Westbrook. U playoffu je na prosjeku od 19,1 koša, 3,4 skoka i 7,1 asista. Popovich je cijelu sezonu čuvao Tima Duncana da bi ga u doigravanju "pustio s lanca".

Timmy je Jazzerima i Clipeersima u prosjeku stavljao 17,6 poena uz 9,0 skokova i 2,9 asista. Manu Ginobili je daleko od svoje najbolje forme, ali to ne ostavlja mogućnost obrani Thundera da ga ostavlja samog. On je pak ubacivao 11,3 koša uz 3,3 skoka i 4,5 asista.

Gotovo u svim statističkim kategorijama iz regularnog dijela Spursi su u laganoj prednosti uključujući po broju prosječnog postignutih koševa (103,7-103,1).

Sastav iz San Antonija je dobio dva od tri ovosezonska dvoboja , a navijače Thundera sigurno brine da ih je Ginobili sve propustio. Većina stručnjaka predviđa da bi ova serija mogla otići do sedme utakmice, a moramo priznati da i mi ne očekujemo ništa brži rasplet.

Linker
20. rujan 2024 22:22