Damir Krajac / CROPIX
CEDEVITA OPET U IGRI

Rudež donio Ciboni produžetak, a u dodatnih pet minuta Vukovi ostali bez ideje!

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 03. lipanj 2012. 00:42

U play-offu se nakon ovakve utakmice kaže 'imamo seriju', a nakon pobjede Cedevite protiv Cibone u krcatom Draženovom domu 70-79 (66-66) košarkaško prvenstvo „ima finale“ kakvo se priželjkivalo. Promocija 21. hrvatskog prvaka odgođena je najmanje do utorka kada se u Domu Sportova igra četvrta utakmica finala. Ovaj put je Cedevita igrala modernu košarku i smanjila vodstvo na 2-1, a Jasmin Repeša će još najmanje tri dana biti Cibonin trener. Gosti iz Doma sportova bili su sve glasniji kako se utakmica bližila kraju, a njihovi Fakini su na kraju zaskandirali „Repeša ostani“

Možda se sinoć nije igrala odlična košarka, ali bila je to odlična utakmica u fantastičnom ambijentu dvorane u kojoj se sjedilo i na stepenicama, a posljednjih desetak minuta stajalo zbog napetosti kao u vrhunskim trilerima. Cibona je prvi put u ovoj seriji kontrolirala skok, posebno napadački, pa je već u petoj minuti vodila 14-2.

Plavi navijači prerano su počeli slaviti, kao i Uprava kojoj se osvetilo što je unaprijed naručila besplatno pivo i kobasice za svoje fanove i rezervirala restoran za službenu proslavu. Cedevita je odigrala novu epizodu 'povratka otpisanih' (u novinarstvu je to već pomalo otrcano, ali takva je atmosfera bila uoči ove utakmice), a sinoć je glavnu rolu imao Marino Baždarić. Kapetan je vodio svoj brod, nije se mogli primijetiti da je zbog gležnja bio upitan za utakmicu.

Tri minute prije kraja zabio je tricu za 56-66 i pjesma malobrojnijih crvenih navijača sve se više čula. Ipak, Cibona nije odustajala i na poklon je dobila produžetak. Cedevita je gubila lopte i promašivala slobodna bacanja, a domaćini koji su veći dio utakmice izgledali kao ispuhani balon ni krivi ni dužni dobili su priliku za povratak. Damjan Rudež je na tren bio Cibonin „Kecman“ jer je 0.6 sekundi prije kraja pogodio tri slobodna bacanja za produžetak (66-66), ali u dodatnih pet minuta Cedevita je odigrala kao većinu utakmice i u šestom pokušaju prvi put pobijedila u finalima prvenstva Hrvatske. Cibona je uoči produžetka imala psihološku prednost jer su se gosti hvatali za glavu zbog ispuštenih deset razlike, ali nije promijenila svoju brzopletu i bezglavu igru.

Baždarić je završio utakmicu s 18 koševa i 9 skokova, nedvojbeno najbolji na parketu. Bilan je zabio 13, a Warren 10. Kod Cibone Rudež je došao do brojke od 15 poena, Žižić do 14, a Rozić je uz 8 koševa imao i 10 skokova. *

Linker
24. rujan 2024 03:26