Ronald Goršić/CROPIX
BOLAN PORAZ VUKOVA

Rozić o lošem početku sezone pod tornjem: 'Smeta mi to što smo igrali kao curice'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 08. listopad 2013. 10:12

Cibona je otvorila sezonu bljutavom igrom. Tako je izgledala u drugom poluvremenu protiv Cedevite, tako je izgledala protiv Radničkog, u premijernoj utakmici ABA lige. Iste one lige koja je za Cibonu ključna i najvažnija, lige koja je treba konačno pretvoriti u euroligaša, a to je cilj kojemu teže.

Danas Cibona ima dva velika problema. Jerel Blassingame stigao je u Cibonu kad su se karte u ABA ligi prošle sezone već podijelile, a njegova prezentacija u PH, koje ipak nije ni blizu razine ABA lige, nije nekakvo mjerilo. Može li Blassingame biti prevaga, može li to biti čovjek od 34 godine koji bi sada trebao igrati košarku bez toliko igre “dva na dva”, od koje živi, veliko je pitanje.

- Nije problem u tome, nije problem poziva li Blassingame 80 posto svih akcija “pick” ili 50 posto. Mislim da mi možemo naprijed samo u situaciji da imamo raspoređene šuterske dionice na više igrača, a ne da su sve lopte u rukama dva-tri igrača.

Taj drugi koji bi ih morao imati u rukama jest Andrija Žižić. Unazad dvije sezone on je primio svaku loptu kad je bio u igri. To je bila jedina Cibonina napadačka konstanta, jedini način kad je koš bio praktički siguran. Sada je Žižić pretpostavljen članu petorke Darku Planiniću, a i kad je unutra, ne spušta se na njega svaka.

Spahija ni u kom slučaju nije trener koji ne vidi ili ne razumije. Jasno je i njemu da bi Cibona već u četvrtak protiv Olimpije izgledala bolje da vrati akcije koje je imala prošle sezone. Ali te su akcije možda bile dobre za osvojiti PH, ali te su akcije i ta igra Cibone bile dovoljne za osvojiti 11. mjesto u ABA ligi. Kakav Final Four! I toga je Spahija svjestan.

Spahija je obećao zatvaranje u ured s pomoćnicima i rad na parketu. Momčad želi pobjeđivati, a svi se zajedno trebaju kliknuti.

Uostalom, Marin Rozić, kapetan momčadi, čovjek koji je tu sve ono vrijeme koje Spahije nije bilo, kazao je nakon utakmice:

- Najviše me boli što smo igrali kao curice. Nitko nije udario, nitko nije izašao s pet penala...

Znači, svima je stalo. I to je nešto. Nešto od čega treba krenuti.

Linker
23. rujan 2024 13:29