PRVI TRENERSKI TROFEJ

Rimac: 'Više nitko Golemcu i meni neće govoriti da smo šarlatani koje netko gura'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 28. travanj 2014. 02:19

Cibona je bila brža, odlučnija, hrabrija i preciznija. Cedevita potpuno neprepoznatljiva. Za razliku od posljednje utakmice u kojoj je Cedevita ubijala skokom (20 više) ovaj put je Cibona zatvorila zračni prostor. U prvom poluvremenu su Nurkiža i Bilana ostavili na samo jednim skokom. Cedevita je bila spora, a sa šutom ionako imaju problema. Prvi šut na utakmici (Smith) nije pogodio niti ploču, a imali su još barem pet takvih „air-ballova“. U posljednjoj četvrtini dva uzastopna (Ramljak pa Delaš). Cibona je pogodila više trica (11) nego dvica (10), Cedevita šutirala bijednih 28 posto. Previše Cedevitinih igrača se nije pojavilo na finalu. Pukli su pod pritiskom. Prvi Cibonin koš bila je Blassingameova trica uz Smithov faul. Cibonin Amerikanac je simbolizirao pištolj kojim ga je upucao i najavio kakvu žemo utakmicu gledati.

Prva priča finala je Dario Šarić, a odmah do njega mladi trener. Prvi Rimčev trofej i to odmah onaj koji Cibona nikada nije osvojila. Jedino je još Zadar 2003. godine osvojio ABA ligu.

- Uvijek je ljepše zabiti koš nego gledati sa strane što se događa. Trofejće mi dati težinu kao treneru, više nitko Golemcu i meni neže govoriti da smo šarlatani koje netko gura. Igrali smo najljepšu košarku ove sezone i to smo dokazali na Final Fouru.

Jasmin Repeša je bio snužden, razočaran.

- Imperativ nam je zavezao ruke i noge te zbog toga nismo odigrali apsolutno ništa. Nitko nije bio miran, uhvatio svoj ritam. Ali ako već nisam ja osvojio trofej, onda mi je drago da je to Slaven.

Trofej ABA lige prvi je podigao Marin Rozić, nakon što su svi igrači dobili pobjednički prsten. Sljedećih 12 mjeseci gospodari jadranskih prstenova bit že košarkaši Cibone.

- Nastavak sna koji živimo od Nove godine. U nama se probudio inat nakon što su nas otpisali. U finalu sam očekivao težu utakmicu. Mi igrači smo svoje napravili, sada je red na drugima.

Linker
22. rujan 2024 15:25