MOTIV VIŠE U BEOGRADU

RIMAC UOČI FINAL FOURA 'Izborimo li Euroligu, Dario Šarić bi mogao ostati u Ciboni'

'Jasno je da je Zvezda u statusu favorita. Međutim, ona je pod pritiskom. A mi želimo ući u finale'
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. travanj 2014. 17:49

Zvezda je pripremljena do u detalje. Čim je završena ona ligaška utakmica protiv najbolje momčadi osnovnog dijela ABA lige, u Ciboni su odradili trening posvećen toj utakmici. Onda su neke stvari ponavljali i uoči Kvarnera, da bi se posljednjih dana posvetili samo taktici za dvoboj s momčadi Dejana Radonjića. I usput su Slaven Rimac i Jurica Golemac kontaktirali jako puno stručnjaka.

- Svaka informacija je dobrodošla, a nema nije ispod časti pitati. Kao što smo spremni i s drugima podijeliti svoje informacije. Uostalom, radimo to i u domaćoj ligi, kad pripremamo protivnike, puno kontaktiramo. Ne bih o imenima, da nekoga ne zaboravim.

OK, puno ih je iz regije, ali ne samo iz regije.

- Pa kontaktirali smo, recimo, ljude iz Uniksa, koji je Zvezdu izbacio u polufinalu Eurokupa, ali ne samo njih.

U Uniksu je trener Andrea Trinchieri, koji je Rimcu bio pomoćni trener dok je današnji Cibonin trener igrao u Milanu, a Golemac je s Trinchierijem također vrlo dobar.

- Ono što je važno iz naše perspektive i ono o čemu sam govorio čim je završila ABA liga, jest da želim dočekati Final Four sa svim zdravim igračima. Posljednjih deset dana oporavljali smo Planinića, on će moći igrati, imali su sitnijih problema Rozić i Šarić, no, imat ćemo ono što smo željeli prije mjesec dana.

Zvezda ima problema s Radenovićem i Katićem...

- Očekujem ih obojicu u momčadi, ovakve utakmice igraju se s jednom nogom.

Iz Beograda dolaze signali da je za oba srpska kluba ovo “utakmica sezone”. Nije baš jasno je li to utakmica sezone i za hrvatske klubove.

- Sasvim je sigurno da je Zvezda pod većim pritiskom, sasvim je sigurno i to da ovakav rasplet sezone u kojoj dominiraš kroz cijelu ligu, pa se sve onda odlučuje u 40 minuta nije najpravedniji. Isto tako jasno je da je Zvezda i zbog svoje sezone i zbog domaćeg ambijenta u kojem će s igrati, u statusu favorita. Međutim, ona je pod pritiskom. A mi želimo ući u finale, želimo izboriti Euroligu, jer tko zna, ako je izborimo, možda i na jesen kod nas ostane Dario Šarić.

Bio bi to tada bingo. Rimac se dotaknuo ugođaja u beogradskoj dvorani.

- Nadam se da će sve biti puno jer to je sjajna atmosfera za igrati i od igrača ona izvlači maksimum. Imamo dosta igrača koji znaju igrati u takvim uvjetima i čak priželjkujem da sve bude krcato, priželjkujem pravi sportski ambijent. Može nam se dogoditi loš dan, ali vjerujem da ćemo htijenjem, požrtvovnošću i željom biti na 100%. To mi je kao treneru najveća satisfakcija i to je ono što ljudi primjećuju. Ono što smo uspjeli u ovom razdoblju jest da imamo 12 igrača koji jedni drugima vjeruju, među kojima vladaju odlični odnosi, a to nije lako. Nije lako ni u obitelji. Mi to imamo i to je naša snaga.

Rimac je izvijestio i da su igrači dobili plaću.

- Je, stiglo je nešto, imamo obećanja i za poslije. Momčad je i utakmicom protiv Cedevite postala svjesna da i u PH imamo mnogo toga za reći, tako će nas i dalje tjerati sportski motiv. Novac je važan, ali u sportu nije presudan.

U tome kakvi će Vukovi izaći u Kombank Arenu. Goropadni, željni pobjede. I prepuni motiva.

Linker
22. rujan 2024 05:46