Srdjan Vrancic / CROPIX
PREPORODIO CIBONU

Rimac donio euforiju: 'Ovo je bila najbolja pozivnicu navijačima da ponovno dođu'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 05. veljača 2014. 00:32

Slaven Rimac bio je sretan, ali, nekako, ne do kraja. Možda je shvatio da je Partizan bio zreo i za više devet razlike s čime bi Cibona u nekakvom raspletu i krugu između te dvije momčadi bila ispred Partizana, a svakako ga je razljutila spoznaja da je puno ljudi ostalo ispred dvorane.

- Znali smo da će biti teško. Posebno u trećoj i četvrtoj četvrtini, gdje smo imali problema s osobnim greškama naših igrača, ali i ulaženjem u brzi bonus, koji nas je kočio da budemo agresivniji i trčimo prema naprijed, što je naš model igre. Bilo je tu i euforije, što je razumljivo, a znali smo i da su Partizanovi igrači navikli na ovakve utakmice i da su više puta pokazali da su momčad sa sto života. Bila je to muka do kraja, ali ispalo je dobro, pobjeda je tu.

Partizan je mučio Cibonu sa zonom 1-3-1...

- Da, jesmo se mučili, ali isto tako promašili smo neke otvorene šutove, da nismo, bilo bi to drukčije.

Konačno je odluka pala s dva Blassingameova prodora i ludom tricom Darija Šarića na ulazu u zadnju minutu u zadnjoj sekundi Cibonina napada. Ti prodori Blassingame bili su savjet klupe, ili?

- Ma, utakmice odlučuju igrači, možemo mi treneri crtati što nas je volja. Mi radimo na tome da ih završava Šarić, kojega pripremamo i za tu važnu ulogu u njegovoj karijer, ali i Blassingame. Uostalom, riješili su njih dvojica zadnjih pet utakmica, zar ne?”

Dvije pobjede nad Partizanom su najdraže igračke, a ova trenerska?

- Iskreno, meni su igračke pobjede nekako draže. Kad si igrač onda uvijek imaš dojam da si ti sam dobio neku važnu utakmicu, kao trener znaš da nije tako.

Što znači ova pobjeda za budućnost i ova simbioza s navijačima?

- Hvala im na podršci i sigurno je svatko od njih koji je izašao iz dvorane dobio najbolju pozivnicu da dođe opet. Osim onih koji su, na žalost, ostali ispred dvorane. Bez navijača, bez punih dvorana nema niti velikih momčadi niti velikog rezultata.

Dule Vujošević bio s novinarima više nego što je vodio utakmicu s klupe Partizana. Isključen je već u četvrtoj minuti. Pa prvo o tome.

- Svatko dobije ono što mu priliči. No, reagirao sam na evidenetan faul Planinića na Bogdanoviću, koji će vidjeti i suci kad pogledaju snimku. Reagirao sam u afektu, ali toj reakciji prethodila je greška, koja je nije bila moja.

O Ciboninoj pobjedi je kazao.

- Zasluženo, jer smo mi oscilirali. Bilo je i dobrih trenutaka, ali i onih pri kojima se ne možete nadati pobjedu u Zagrebu. Lijepo je bilo vidjeti punu dvoranu u Zagrebu, a navijači su očito prepoznali što radi Cibona u posljednje vrijeme i kako momčadski igra kad se sa strane doimalo da se klub raspada.

I na kraju pokoja o Dariju Šariću.

- On je fizički napredovao i sigurno ide prema onome u svojoj košarci gdje bi trebao biti jednog dana.

Linker
22. rujan 2024 08:38