Ronald Gorsic / CROPIX
DRAKONSKA KAZNA ABA-E

Repovi nakon Partizana: Ciboni kazna od 12.000 eura, Repeši i Antunoviću po 6.000

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. veljača 2012. 14:51

Košarkaški klub Cibona drastično je kažnjena od čelništva ABA lige. Nakon subotnjeg derbija protiv Partizana u Draženovom tornju trener Cibone Jasmin Repeša, igrači, ali i čelnici kluba imali su štošta za reći o sucima utakmice.

Repeša je bio najdirektniji. Optužio je suce za lopovluk, rekavši kako se u ABA ligi sve čini u korist Partizana. Dan kasnije u optužbama na račun sudaca pridružili su mu se direktor kluba Antunović i sportski direktor Prkačin.

Cibona će tako u blagajnu regionalne lige morati uplatiti 24.000 eura. Repeša i Antunović po 6.000 eura, a klub zbog loše organizacaije utakmice, na kojoj je u poluvremenu napadnut i udaren sudac, 12 tisuća eura...

‘Nije istina da je Partizan povlašten’

Josip Bilić je, pak, iskoristio priliku i za još nekoliko odgovora Ciboni i ostalim tužiteljima...

- Nije istina da Partizan ili bilo koji drugi klub imaju povlašen status. U ovoj ligi nitko nije zaštićen. Svih ovih godina nije nam isplaćena niti jedna kuna dividende, a tamo gdje ste vidjeli podatke o dobiti ne piše koliko smo morali potrošiti za saniranje ranijih dugova. Visina naših honorara je zanemariva, a liga stoji dobro jer smo ispunili sve obaveze, a 1. lipnja dobit ćemo glavnog sponzora lige za sezonu 2012./2013.

Linker
23. rujan 2024 20:58