tonči Plazibat/CROPIX
HRVATSKA - SRBIJA 16.45

Repeša uoči Srbije: 'Rezultat nije važan, glavno je da nam se vrate Žorić i Šarić'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. kolovoz 2013. 13:05

Hrvatska je u četvrtak ujutro otputovala za Istanbul, gdje će od danas do nedjelje odigrati tri utakmice, tri posljednje provjere uoči starta Eurobasketa . Utakmice protiv Srbije, Turske i Belgije vjerojatno će kod Jasmina Repeše razriješiti posljednje dvojbe koje ima oko 12 putnika za Eurobasket.

Iako, nije realno da se ikoga riješi prije odlaska za Sloveniju, oprezan kakav već jest, čekat će do kraja, iako ideju već vjerojatno ima.

- Odlična je stvar što su se u ovih nekoliko dana svi vratili u igrački status, što su ozljede sanirane, što su stigli i vratiti dio snage. Uglavnom, u ove tri utakmice očekujem da ću koristiti sve igrače, naravno, i one koji su u posljednjem razdoblju igrali manje.

Repeša je već u Dubrovniku dobio u rotaciji Darija Šarića, a sad će u ozbiljnu rotaciju uvesti Luku Žoriću, ali i vratiti u nju Krunu Simona. Za Simona nema spora, on će se vratiti na pozicije koje je imao početkom priprema, jer odigrao je Simon obje utakmice s Makedonijom i turnir u Strasbourgu.

Žorić je, pak, odigrao samo drugu protiv Makedonije i start turnira u Strasbourgu. A Žorić bi trebao biti jedan od nositelja, pa će njegovo uglazbljivanje s momčadi biti jedan od najvažnijih zadataka.

- Ulazimo u završni dio priprema, čekaju nas ove tri utakmice u kojima ćemo odigrati ono što smo uigrali, isprobat ću sve igrače, jer ih sada napokon imam sve, a nakon toga očekujem da u Crikvenici odradimo kvalitetne treninge, učvrstimo tijela i radimo na šutu kako bismo u optimalnom stanju stigli u Celje.

I koliko god Repeša pričao da mu rezultat nije u prvom planu, da mu je važnije vratiti u punu rotaciju Žorića i Simona, ali i nastaviti razigravati Šarića, ipak se danas igra protiv Srbije. A ni jedan od igrača to ne bi volio izgubiti. Ni Repeša...

Linker
23. rujan 2024 13:15