Goran Mehkek / CROPIX
ŠIRI POPIS ZA EP

Repeša objavio popis i naklonio se Vatrenima: Želimo izgledati kao Bilićeva Hrvatska

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. lipanj 2012. 22:28

Jasmin Repeša objavio je popis od 24 igrača koji konkuriraju za hrvatski dres ovo ljeto za seriju kvalifikacijskih utakmica koje nas moraju odvesti na Eurobasket u Sloveniju.

- Već 1. srpnja dobit ćete suženi popis, na njemu će biti 14 igrača plus dvije rezerve. Pričekat ćemo do tada iz nekoliko razloga. Do tada će se s turneje po Kini vratiti B selekcija koju vodi Ivica Skelin, a tamo su neki igrači s ovog popisa, kao Babić ili Planinić. S druge strane, neki igrači imali su sitne korekcije nakon sezone i treba pričekati kako će teći njihov oporavak.

Naime, za sada se ne zna hoće li u stroju biti Ante Tomić, koji za 19. lipnja ima zakazan termin za zahvat na nosu, kao i Stanko Barać, koji je posljednjih mjeseci imao velikih problema sa stopalom. Uglavnom, oni možda neće biti na popisu. Kao što su s popisa otpali Zoran Planinić, Krešo Lončar, Marko Popović, Markom Banić i Marko Tomas.

- Želim reći da niti jedan od njih nije otpao iz reprezentacije i sa svima njima obavio sam razgovore. Razlozi zbog kojih nisu s nama su razni, kod nekih situacija u kojoj se nalaze, kod nekih zamor nakon teške sezone, kod nekih godine koji sve više troše ili ozljede koje vuku. No, svi oni ostaju kandidati za Eurobasket.

Čak i Banić?

- I on. On ove sezone nije u programu, to ne znači da neće biti sljedeće. A i da su svi ovdje, ne bismo stigli provjeriti neke mlađe snage. Za reprezentaciju će igrati oni koji to žele i koji će s voljom htijenjem dolaziti na pripreme.

A što je s Draperom?

- On je na dispoziciji.

Iako su u reprezentaciji još tri playa, od kojih niti jedan nije razvojni play. Naime, tu su još Roko Ukić, Rok Stipčević te povratnik na popis Jakov Vladović.

Nova imena na popisu za reprezentaciju su Ivan Ramljak, Luka Babić, Mirko Bilan i Darko Planinić. Napokon bismo trebali vidjeti u hrvatskom dresu Gorana Sutona, povratnik bi trebao biti i Marin Rozić, a poput Vladovića, povratnici u odnosu na posljednje ljeto su Hrvoje Perić, a i Goran Vrbanc.

Tomo Zubčić ima problema s gležnjem, pa nije u 24, Mario Delaš se po kazivanju Repeše ne razvija u smjeru kojemu smo se nadali, dok je Repeša zažalio...

- Na žalost, mogao sam prijaviti samo 24 igrača. Da ih je bilo 25, na popisu bi bio i Pavle Marčinković jer takav profil igrača, radni igrač uvijek može pronaći svoje mjesto.

epeša je, predstavljajući svoj izbor, posebnu težinu dao dojmu koji su na njega ostavili nogometni reprezentativci.

- Želio bih uputiti iskrene čestitke našim nogometašima, stručnom stožeru i vodstvu reprezentacije jer su nas na Euru zastupali na najbolji mogući način. Nismo stigli do rezultata kojeg smo bili vrijedni, no, ponekad u sportu treba imati i sreće. Dojam koji je naša nogometna reprezentacija ostavila na terenu je i ono što ću ja kao izbornik tražiti od košarkaške ovo ljeto. Ponašanje naših nogometaša bit će i nama putokaz, a to su prepoznali i navijači.

Njih će ciljati i košarkaši.

- Naravno da i mi želimo takvu podršku, ali je moramo zaslužiti.

Kvalifikacije će pomoći. Uostalom, Ukrajina, Austrija, Cipar i Mađarska nisu protivnici od kojih bi trebalo strepjeti. Ali jesu oni na kojima bismo trebali istesati samopouzdanje i postaviti načela igre i pravila ponašanja za sljedeće ljeto. Kad je na programu Eurobasket.

Linker
24. rujan 2024 09:22