Drago Sopta / Cropix
DVA LICA HRVATSKE

Repeša: 'Ne paničarimo nakon poraza, ne letimo u euforiju nakon pobjeda'

Kako nije trebalo paničariti nakon poraza iz Strasbourga, i tu je izbornik bio u pravu, tako ne treba ni poletjeti u euforiji nakon glatke pobjede nad Crnom Gorom
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 18. kolovoz 2013. 15:03

OK, nakon vijesti iz Strasbourga svi smo se zabrinuli. Jedini koji je bio miran, čak je rekao, "možete me smatrati budalom, ali ja sam zadovoljan", bio je Jasmin Repeša. Nakon što je s Hrvatskom odradio još nekoliko dana Dubrovniku, kad su teški treninzi, koji su bili realnost u prvom dijelu priprema, pretvoreni u uigravanje, naša je reprezentacija sredila Crnu Goru 72:60 i ostavila dojam momčadi koja na parketu zna što želi i ima način na koji može skriti svoje nedostatke i poticati svoje prednosti.

Hrvatska je prvi puta ovo ljeto izgledala kao momčad s glavom i repom, u vrlo prvoj utakmici koju je Repeša vodio natjecateljski, ali i vrlo prvoj utakmici u kojoj smo se, barem djelomično, spremali za protivnika.

- U Dubrovniku će se neke stvari uvoditi, to je najbolje razdoblje - kazao je još ranije izbornik.

Doduše, da se njega pitalo, on bi se još igrao i isprobavao neke varijante.

Ovo su izborniku četvrte pripreme koje vodi samostalno uoči velikog natjecanja, usput je i tri puta bio pomoćnik za velika natjecanja, vodio je i dva puta kvalifikacije, pa je to ukupno deveto ljeto s Hrvatskom. Puno je tu iskustvo i onog najtežeg, najbolnijeg, ali i najboljeg učenja, učenja na vlastitim pogreškama.

Recimo, nije mu ovaj puta palo na pamet odlaziti na planinu, znao je točno što želi. I nudi mirnoću. I dalje.

Doduše, bio je zadovoljan nakon Crne Gore, ali je odmah spustio loptu.

- Neke su stvari bile dobre, neke i nisu. Na onima koje nisu, još ćemo raditi, čekati da nam se priključe i ostali igrači jer s njima možemo samo bolje, ne možemo lošije - kazao je nakon pobjede nad Crnogorcima.

No, kako nije trebalo paničariti nakon vijesti iz Strasbourga, i tu je izbornik bio u pravu, tako ne treba ni poletjeti u euforiji nakon glatke pobjede nad Crnom Gorom. Ovo su samo pripreme.

Ipak, sasvim solidan dojam Hrvatske dobar je za raspoloženje oko reprezentacije i u njoj. Ponekad je teško shvatiti da naporni treninzi imaju smisla ako to ne vidiš na parketu.

- Mi ćemo uvijek biti korektni ako uspijemo na parketu odraditi radni dio košarke. Ako budemo igrali dobru obranu, ako budemo dobro trčali, ako budemo kontrolirali skok. Tada će naš talent doći do izražaja, a ova momčad, posebno kad je u punom sastavu, ima talent - još će Repeša.

Već danas od 20 sati, opet u Dubrovniku, Hrvatska će igrati protiv Latvije, još jednog sudionika skupine B, koju mnogi zovu skupinom smrti, ili balkansko-baltičkom skupinom.

Linker
23. rujan 2024 11:23