UTUČENI IZBORNIK

Razočarani Jasmin Repeša: 'Iznenadili smo sami sebe, morali smo biti puno bolji'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 22. rujan 2013. 21:40

Nije prošlo ni deset minuta nakon utakmice za brončanu medalju, a misli su se već okretale budućnosti. U dosadašnjim razgovorima to je pitanje stavljeno po strani. Nakon završenog Eurobasketa, nametnulo se samo po sebi.

Hoće li Jasmin Repeša voditi reprezentaciju i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj sljedeće godine?

- Prerano je za razgovor o budućnosti. Čeka me zahtjevan program u Cedeviti. I klub i ja imamo velika očekivanja. Ima vremena - odgovorio je Repeša.

No, nakon renesanse hrvatske košarke kojoj smo svjedočili posljednja tri tjedna, teško je povjerovati da se ova priča neće nastaviti.

Problemi s ozljedama

I u Repeši su se miješale emocije. Sreća zbog ukupnog dojma i zahvalnosti publike te tuga zbog toga kako se izgledale posljednje dvije utakmice.

- Nisam zadovoljan jer nismo bili niti blizu medalji. U posljednje dvije utakmice prestali smo igrati obranu. Španjolcima smo dozvolili sve što nismo smjeli. Gubili smo lopte na centru, gurali ih u protunapade, a s viškom samopouzdanja otvorile su se trice i onima koji ih inače ne pogađaju, primjerice, Gasolu. U posljednju četvrtinu morali smo ući s neizvjesnim rezultatom jer su takve utakmice ranije gubili. Popustila nam je koncentracija pa su nam dvaput zabili u posljednjoj sekundi napada.

Još jednom je stavio naglasak na obranu.

- U osam utakmica smo imali model igre kojim se može osvojiti medalja i nesretan sam što ga nismo ponovili. Obrana protiv Španjolske i Litve nema sličnosti s onime što smo ranije igrali. Razlika u našoj igri pojavila se i zbog toga što su Ukić i Draper imali velikih problema s tetivama, Bogdanovića deset dana bole leđa, Žoriću su oba gležnja isčašena tijekom priprema, Simon neke utakmice nije trebao igrati, Markota danas nije mogao…

Lijepa perspektiva

Hrvatska se nakon 18 godina vratila među četiri reprezentacije koje igraju završne utakmice, ali još nema takav status. Barem kod sudaca.

- I za to nam treba vremena. Glupo je pričati o suđenju kada smo izgubili “trideset” razlike, ali omjer osobnih pogrešaka 14-7 i slobodnih bacanja 15-2 mnogo toga pokazuje. Imali smo katastrofalno suđenje protiv Grčke, a isto takvo su protiv njih imali i Španjolci.

Tretman će doći i s rezultatima. Budućnost bi nam trebala donijeti još ovakvih radosnih turnira. Čak i boljih.

- Rijetko tko na svijetu ima perspektivu kao što ima Hrvatska, ali moramo napraviti programe . Klupska košarka nam je u kolapsu i mora iskoristiti ovaj rezultat. Inače ćemo opet biti na početku.

Orenga: Svi moji igrači su pobjednici

Izbornik španjolske košarkaške reprezentacije Juan Orenga nakon 92-66 pobjede svoje reprezentacije protiv Hrvatske u utakmici za brončanu medalju na Eurobasketu u Ljubljani izjavio je kako je najteže bilo pribrati se nakon poraza u polufinalu.

- Ovo je bila teška utakmica jer smo se nakon poraza u polufinalu teško pribrali. Svi su moji igrači pobjednici, a još su jednom dokazali kako je tome tako, a bilo je vidljivo kako svi žele medalju. Izgarali smo u obrani, ali bili smo dobri i u napadu.

Linker
24. rujan 2024 05:27