Premijera filma o Kukoču u dvorani Gripe

 Ante Čizmić/Cropix
‘FEELING‘ KOJI SE PAMTI

Rađa i Kukoč na Gripama sjeli na pod i odglumili poznatu scenu: ‘Volim ga, siguran sam i on mene‘

"Moralo je ovako završiti, morao se napraviti film o njemu da ostane kao uspomena mlađim generacijama"
Piše: SDObjavljeno: 19. rujan 2023. 08:49

Nakon što je završila promocija filma ‘Magična sedmica - Toni Kukoč‘ i kada se dvorana malo raščistila i prije svih Kuki podijelio more autograma i selfieja, dva velikana svjetske i splitske košarke Toni Kukoč i Dino Rađa sjeli su na pod dvorane i odglumili fotografiju koja je na istom mjestu napravljena cca tri i pol desetljeća ranije, piše Slobodna Dalmacija.

Tada su to bila dva splitska momka koja su s Gripa krenula pokoriti svijet, danas su to dva člana košarkaškog ‘Hall of Famea‘. Tada se ta crno-bijela fotografija razvijala s filma da bi se objavila, danas je dovoljan i pametan telefon...

O filmu je poslije promocije govorio i Rađa.

image
Ante Čizmić/Cropix

- Taj njegov momenat s ocem koji je nedavno otišao je zafrkana emocija. Film je retrospektiva jedne ogromne, veličanstvene karijere. Osjećam se privilegiran što sam imao priliku biti dio toga, cijele te priče, tog pokreta koji je nastao zbog te jedne momčadi koja se 1987. godine pojavila. Moralo je ovako završiti, morao se napraviti film o njemu jer trebao je da ostane kao uspomena mlađim generacijama, da vide koliko se tu rada uložilo. Jer ako bih iz cijelog filma izvukao jednu rečenicu koja je najvažnija to je ona kada je rekao da do 15. godine karijera ide na talent, a nakon toga nema više talenta, ide dalje samo rad - rekao je Rađa.

Ostaje dojam da biste se vas dvojica i danas na terenu našli loptom i zatvorenih očiju?

- ‘Ladno! Bez obzira što nas je nekako zemljopis odvojio, što je on ostao u Americi, a ja se vratio u Europi, što se jako slabo viđamo, među nama postoji ‘feeling‘ koji nikad neće posidit, koji će uvijek ostati bitan i emotivan. Ja njega jako volim, a siguran sam i on mene - naglasio je Rađa.

Linker
27. travanj 2024 20:48