Damir Krajač/CROPIX
SMJENA U SAVSKOJ

Prvaci imaju novog trenera: Veljko Mršić naslijedio Repešu na klupi Cibone

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 11. lipanj 2012. 15:38

Cibona je još jednom nadmudrila gradskog rivala Cedevitu nakon što im je neki dan uzela naslov prvaka Hrvatske. Sada su im oteli Veljka Mršića koji je od trenera juniora Cedevite avansirao u trenera prve momčadi Cibone.

Prelazak pod toranj ostao je ipak bez teških riječi i repova jer se Mršić s crvenima rastao u dobrom ozračju, iako mu nisu ponudili mjesto trenera prve momčadi nakon što je s juniorima osvojio naslov.

- Hvala Ciboni na podršci, presretan sam što sam došao u svoj klub u kojem sam praktično započeo karijeru. Iako smo već neko duže vrijeme vodili razgovore, lako smo se dogovorili. Bivši trener Jasmin Repeša lijepo se izrazio o mojem trenerskom umijeću, no to nije bilo presudno u mom dolasku u najveći hrvatski klub. Da nije bilo razumijevanja sportskog direktora Prkačina, predsjednika Lovrića i direktora Antunovća, sada ne bih sjedio na klupi Cibone. A Cibonu nitko u Hrvatskoj ne može odbiti, niti igrač niti trener niti sportski djelatnik. Cibona je Cibona...

Mršić je u klub bio došao kao 15-godišnjak 1986., tu je niz godina nosio i kapetansku vrcu, a osim u Ciboni u dva navrata (1989.-1995. i 1997./1998.) igrao je i za Unicaju, Olympiacos, Gironu, Granadu, Milano, Split, Fenerbahçe i Kijev.

- Ne mogu usporediti taj osjećaj kada sam kao klinac došao u Cibonu i ovaj u kojem se vraćam kao trener i zrela osoba. Svjestan sam odgovornosti, znam da mi Uprava ne može ponuditi bogzna kakva pojačanja, no znam što hoću. Imam viziju. Moramo se dobro koncentrirati, pametno skautirati i napraviti momčad kojoj će vrijednost svakim danom rasti -zaključio je Mršić.

Inače, Mršić je relativno mlad trener. Karijeru je započeo je 2006. na klupi Splita, jednu je sezonu (2007./2008.) vodio talijanski Varese, a Cibona će mu biti treći seniorski posao. Nakon toga radio je s Ciboninim i Cedevitinim mlađim selekcijama.

Cibonin predsjednik Ivica Lovrić i njegovi suradnici brzinski su ispunili prazan prostor na Ciboninoj klupi poslije odlaska velikog Repeše:

- Brzo smo se dogovorili, Veljko je pristao biti trenerom momčadi koja će se složiti s minimumom budžeta, a tražit će maksimalni rezultat. Ne možemo dovoditi skupe i gotove igrače, moramo ih stvoriti. Imali smo još neke kontakte, s Veljkom smo duže vrijeme pregovarali, ali smo napravili brzinski dogovor.

Bilo je zaista lijepo čuti pohvale koje je za Mršića izrazio bivši strateg Repeša. No, i Lovrić je priznao kako taj detalj nije presudio:

- Presudio je kvalitetan rad Veljka Mršića. To je bila njegova ulaznica za Cibonu.

Linker
24. rujan 2024 07:22