Cropix
IPAK NIŠTA OD NBA LIGE?

PROPAO ŽIVOTNI SAN MLADOG HRVATA 'To je šokantna vijest!'

Svu nepredvidljivost NBA svijeta u utorak je na vlastitoj koži osjetio Tomislav Zubčić. Zagreb je napustio očekujući Cedevitinu povrdu dozvole da od 10. do 20. srpnja u Las Vegasu igra Ljetnu ligu za Toronto, a nakon što se smjestio u Crikvenicu saznao je da je razmijenjen u Oklahomu.
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 01. srpanj 2015. 23:48

- Šokantna vijest, ali može biti ugodno iznenađenje. Valjda ne bi uzeli prava na mene da nemaju neki plan sa mnom. Samo je šteta što nije bilo vremena da već ovoga ljeta igram za Oklahomu igram u Ljetnoj ligi.

No, tko zna kakav vrag leži u glavama GM-ova NBA klubova. Luke Ridnour, koji je u obrnutom smjeru stigao u Toronto, je u sedam dana promijenio četiri kluba. U prošlu srijedu razmijenjen je iz Orlanda u Memphis. Jutro kasnije, na dan drafta, poslan je u Charlotte, da bi noć dočekao kao igrač Oklahome. Iz koje je jučer poslan u Toronto za Zubčića i nešto novca.

- Hvala Cedeviti što me pušta na Ljetnu ligu jer osjećam da mi je ovo velika prilika za odlazak u NBA, rekao nam je Zubčić s kojim smo duže razgovarali prije tradea.

- Mislim da sam spreman za NBA, osjetio sam da sam napredovao i sazrio u Euroligi - dodao je 25-godišnji košarkaš visok 212 centimetara.

Spreman za NBA

U Zubčićevom ugovoru s Cedevitom koji traje do ljeta 2016., postoji klauzula za odlazak u NBA i blizu je maksimalnom iznosu od 625.000 dolara koji sjevernoamerički klubovi smiju platiti prema kolektivnom ugovoru.

- Cijelu karijeru se spremam za NBA i mislim da imam dobre šanse izboriti se za ugovor - ponovio je samouvjereni košarkaš dok je još bio uvjeren da je dio Raptorsa.

Zubčić je gotovo cijelu karijeru proveo na poziciji krilnog centra, najčešće onog koji širi reket i iz kuta pogađa trice, i to je uloga u kojoj bi ga se moglo iskoristiti u NBA-u. Tek ga je Veljko Mršić u završnici hrvatskog prvenstva koristio i na “trojci”.

S obzirom da ga Oklahoma nije pozvala na Ljetnu ligu Zubčić će se pojaviti na početku priprema hrvatske reprezentacije 10. srpnja.

Linker
18. rujan 2024 06:59