DAN NAKON INCIDENTA

Prkačin se oglasio SMS-om, prijeti mu 30 dana zatvora, Bilić: To je njihov problem!

Piše: ArhivaObjavljeno: 30. svibanj 2012. 16:22

Sportski direktor Cibone, Nikiša Prkačin se jutro nakon incidenta u kojem je nokautirao Sinišu Kelečevića javio SMS porukom:

- Žao mi je što sam bio sudionik incidenta koji je bacio sjenu na perfektnu utakmicu naše momčadi koja grabi prema naslovu. Zamolio bih da se do svršetka finalne serije ta priča ostavi po strani, a ja ću se o svemu očitovati kad završi sezona. Ispričavam se našim navijačima ako im je zbog mog čina umanjena radost velike pobjede.

Povjerenik A-1 lige Josip Bilić u Prkačinovu napadu na nekadašnjeg košarkaškog kolegu Sinišu Kelečevića ne pronalazi temelja za bilo kakve službene postupke, a kamoli sankcije. Radi se, objašnjava Bilić, o sukobu dviju privatnih osoba izvan dvorane.

- Košarkaška organizacija apsolutno neće reagirati na događaj nakon utakmice Cibone i Cedevite jer niti su u njemu sudjelovale službene osobe, niti se dogodio u dvorani, niti tijekom utakmice. Štoviše, nismo dobili nikakvu službenu obavijest, za nas je to privatni problem - naglasio je Bilić.

Što se tiče HKS-a i povjerenika Bilića, ključna je činjenica da Prkačin i Kelečević nisu navedeni u službenom zapisniku, što znači da njihov sukob, čak i da se dogodio u dvorani, nema veze s košarkaškim natjecanjem.

Prkačinu prijeti do 30 dana zatvora

Policijska uprava zagrebačka službeno je izvijestila o incidentu u Domu sportova. Ne navodeći imena aktera, u priopćenju se navodi da je nakon utakmice, oko 22 sata, 37-godišnjak zbog nesuglasica napao 40-godišnjaka, nanijevši mu lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u Klliničkoj bolnici Sestre milosrdnice, kamo ga je odvezla Hitna pomoć. Nakon policijske intervencije protiv 37-godišnjaka je pokrenut optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira. Za tučnjavu na javnom mjestu može se izreći kazna do 30 dana zatvora.

Linker
25. rujan 2024 09:19